Halıca’dan dev mağazaya görkemli açılış

Halıca Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Karakuş’un ”Türkiye’nin en büyük halı mağazası” dediği Bursa’daki Halıca Merkez Şubesi’nin resmi açılışı dün gerçekleştirildi.

Halıca’dan dev mağazaya görkemli açılış

ASLIHAN AYDIN

 

İzmir Yolu üzerinde 10 bin metrekare alan üzerine kurulan mağazada, otel halılarından cami halılarına, ipek halılardan yün halılara, el halılarından makine halılarına, deri halılardan özel tasarım halılara kadar her çeşit ürünün satışı gerçekleştiriliyor.

CHP Bursa Milletvekili Hurhayat Altaca Kayışoğlu, Vali Münir Karaloğlu ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay’ın da hazır bulunduğu açılış töreninde konuşan Halıca Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Karakuş, üç kuşaktır bu işi devam ettirdiklerini söyledi. Dünyada Türk halısının bir marka olduğuna işaret eden Karakuş, “Daha önce modern halıya ilgi vardı. Fakat artık klasik halılara dönüşler var. Bu da bizim için sevindirici. Kendi kültürümüze dönüş var. Ladik, hereke, bünyan halılar moda oldu” dedi.

YURTDIŞINDA HEDEF BÜYÜK

Bursa’da 3 şubeye ulaştıklarını dile getiren Karakuş, “Bunun yanı sıra İstanbul’da 2 adet, Eskişehir ve İzmit’te şubelerimiz bulunuyor” diye konuştu. 

Rusya’da 2 şube, Çin’de ve Arnavutluk’ta ise showroomlarının bulunduğunu vurgulayan Karakuş, “Dünyanın her yerinde mağaza açacak durumdayız. Yurtdışında yaptığımız işlerden iyi geri dönüşler alıyoruz. Rusya’daki şube sayısını 4’e çıkarmayı hedefliyoruz. Türk halısını dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

BURSA’YA KATKI SAĞLIYOR

Vali Münir Karaloğlu, kaliteli işyerlerinin kente büyük katkı sağladığını söyledi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay ise Halıca’nın sektöre ciddi yatırımlar gerçekleştirdiğini vurguladı. Halıcılık sektörünün 2,5 milyar dolar ihracat yaptığına dikkat çeken Burkay, Bursa’nın da ipek, el dokuma halılarında öne çıktığına işaret etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X