‘Halk otobüsü zulmü’ nasıl çözülür?

‘Halk otobüsü zulmü’ nasıl çözülür?

‘Halk otobüsü zulmü’ nasıl çözülür?

Pek çok büyük şehirde olduğu gibi Bursa’da da özel halk otobüsleri toplu taşımacılık sisteminin önemli bir unsuru. Özel halk otobüsü işletmeciliği Büyükşelir Belediyesi tarafından koordine ve kontrol edilse de zaman zaman rastlanan keyfi uygulamalar vatandaşların hizmetten yararlanmasını zorlaştırabiliyor. Bunun son örneği geçtiğimiz günlerde engelli bir vatandaşın sürücünün keyfi tutumuyla halk otobüsüne alınmamasıydı.

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal bugünkü köşesinde yaşanan son örnekten hareket ederek halk otobüsü gerçeğini büyüteç altına alıyor. Özdal işini kurallara uygun şekilde yapan halk otobüsü esnafını tenzih ettiği yazısında sorunların nasıl çözülebileceğine dair öngörüsünü de dile getiriyor.

Özel halk otobüsü zulmü tüm hızıyla sürüyor

Hiç tereddütsüz pazar gününün haberi, engelli kadını almayan özel halk otobüsçüsünün yaşattığı zulumdü.

Bursa’da saatlerce otobüs bekleyen engelli kadın yaşadıklarını, “Hastalığım gereği ömür boyu tedavi görmek zorundayım. Otobüs şoförleri beni görünce engelli rampasını açmayarak gaza basıp gidiyorlar. İnsanlardan destek ya da yardımdan ziyade empati ve anlayış bekliyorum. İlgili yerlere zaten şikayetlerimi yapıyorum. Ancak yine de çözüm yok” diyerek anlatmış.

Engelli kadını otobüsüne almayan şoförün kullandığı otobüsün numarası B46.

Ancak sanmayın ki, sorun bu hadiseden ibaret.

Son olay basına yansıdığı için ses getirdi. 

Ne var ki, özel halk otobüsçülerinin zulmü, her gün, her dakika, kuvvetle muhtemel siz bu satırları okuduğunuzda bile Bursa’nın çeşitli bölgelerinde onlarca kez yaşlı ve engelli yurttaşlarımızın karşısına çıkıyor.

Daha önce ben ve başka meslektaşlarım da yazdık, bu otobüs şoförlerinin bazıları yasalardan aldığı hakla ücretsiz seyahat kartı edinen yaşlı ve engellileri araçlarına almıyorlar, saatlerce duraklarda bekletiyorlar, rencide edip, hakaretler yağdırıyorlar.

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X