Halkbank’tan esnafa 25,3 milyar TL destek

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, 2019 yılında 264 bin esnaf ve sanatkâra 25,3 milyar lira kredi kullandırdıklarını söyledi.

Halkbank’tan esnafa 25,3 milyar TL destek

Osman Arslan, bankacılık sektörü, Türkiye ekonomisi ve Halkbank’ın performansına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Geçen yıl Halkbank’ın yurt genelinde bin şubesi ve 20 bin çalışanıyla sürdürdüğü hizmetlerini daha da ileri taşıdığını belirten Arslan, 2019’un üçüncü çeyreği sonunda toplam kredilerinin 391,9 milyar lira olarak gerçekleştiğini ifade etti. Arslan, bankanın nakdi kredilerinin içinde KOBİ kredilerinin payının yüzde 38,7 olduğuna vurgu yaptı. Halkbank’ın aktif büyüklüğünün aynı dönemde bir önceki yılsonuna göre yüzde 17,2 artışla 443,5 milyar liraya yükseldiğine işaret eden Arslan, bankanın yılın 9 aylık döneminde toplam mevduatının 284 milyar lira olarak gerçekleştiğini anlattı.

İŞ DÜNYASI NEFES ALACAK

Yeni ekonomide değişimin asli unsurunun yerli sanayi ve teknoloji olduğunu dile getiren Arslan, otomobilden insansız hava aracına kadar, ileri teknoloji gerektiren alanların tamamında vizyoner projelerin geliştirildiğini kaydetti. Ülkenin her geçen gün uluslararası alanda daha da rekabetçi hale geldiğinin altını çizen Arslan, ‘’Kamu bankalarının iş dünyasının rahat bir nefes almasını sağlayan uygulamaları, 2020 yılında da firmaların talep ve beklentilerinin çözümüne katkı sağlayacaktır” dedi. Arslan, farklı sektörleri memnun eden bu havanın süreceğine ve Türkiye’nin 2020-2022 yılları için belirlenen yüzde 5 büyüme hedefine ulaşacağına inandıklarına dikkati çekti.

KREDİ BAKİYESİ 41 MİLYAR TL OLDU

Osman Arslan, 2019 yılında 264 bin esnaf ve sanatkâra 25,3 milyar lira kredi kullandırarak Halkbank’ın esnaf kredileri bakiyesini 41 milyar liraya çıkardıklarını ifade etti. Kredi bakiyesi bulunan esnaf ve sanatkâr sayısını da 567 bine yükselttiklerini belirten Arslan, Türk lirasının gücünü korumak üzere kredinin yanı sıra mevduat alanında da özel çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X