Hasta ve bakıma muhtaç  yaşlılar yalnız değil

Nilüfer Belediyesi tarafından 2013 yılında kurulan ev ve kişisel bakım ekibi, hasta, yaşlı, engelli ve bakacak kimsesi olmayan Nilüferlileri yalnız bırakmıyor. 

Hasta ve bakıma muhtaç  yaşlılar yalnız değil

9 kişiden oluşan kişisel bakım ekibi, haftanın 5 günü ihtiyaç sahiplerinin banyosundan tıraşına, kıyafet değişimine kadar çok sayıda hizmet veriyor. Günde 12 aileye giden kişisel bakım ekibi, sadece geçtiğimiz ayda 155 kişinin bakımını üstlendi.

EVLER DE TEMİZLENİYOR”

Kişisel bakım ekibinin yanı sıra 5 kişiden oluşan ev bakım ekibi de ayda 143 ailenin evini köşe bucak temizliyor. Her gün muhtaç bir ailenin yardımına koşan ev bakım ekibi, cam temizliğinden mutfak temizliğine kadar Nilüferlilerin ihtiyaçlarına çözüm getiriyor.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, çalışmalarında insanı odak noktasına aldıklarını belirterek, bu hizmetten faydalanmak isteyenlerin öncelikle Nilüfer Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne kendileri ya da birinci derece yakınları vasıtasıyla başvuru yapmaları gerektiğini söyledi. Önceliği ihtiyacı olduğu belirlenen vatandaşlara tanıdıklarını vurgulayan Bozbey, “2017 yılında 155 vatandaşımız 2 bin 765 kez kişisel bakım hizmetimizden yararlandı. Yine aynı yıl itibariyle 143 vatandaşımızda 626 kez ev bakım hizmetimizden yararlandı. Gerçekten ihtiyacı olan vatandaşlarımız bu sisteme dahil ediliyor. Kişisel bakım hizmetimiz haftada bir kez vatandaşımızın vücut temizliği ve banyosunu kapsarken, ev bakım hizmetimiz ise en erken ayda bir kez vatandaşlarımızın ev temizliğini kapsamaktadır” dedi.

YAŞLILAR ÇOK MEMNUN

Nilüfer Belediyesi Sosyal Hizmetler bünyesinde oluşturulan birime gelen başvuruları değerlendiren ekipler, sosyolog incelemesinin ardından hizmet almak isteyen kişileri sisteme dahil ediyor. Erkek bakım, kadın bakım ve ev temizliği ekipleri birime ait midibüslerle yola çıkıp hizmet verecekleri adreslere ulaşıyor. Bakım hizmeti alan yaşlılar, ekipler sayesinde kendilerini yalnız hissetmediklerini ve bu hizmetten dolayı çok memnun olduklarını söylerken, bakım görevlileri ise, “Onlar bizim atalarımız. Yaşlılarımızı çok seviyoruz, bu işler gönül işi” diye konuşuyorlar. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X