Hedef büyük

Türkiye’de üretilen mobilyanın yüzde 40’ını üreten İnegöl, ihracatın yanı sıra tasarımda da iddialı. Kentteki mobilya üreticilerinin hedefi, ilçeyi ‘tasarım merkezi’haline getirmek.

Hedef büyük

Türkiye’nin mobilya başkenti İnegöl, sektörde katma değerli üretimi artırmaya dönük çalışmalara bir yenisini daha ekledi. 

BTSO’nun destekleriyle İMOS tarafından hazırlanan ‘I’m Design’ organizasyonu, bu yıl ‘Tasarım Her Dili Konuşuyor’ ana temasıyla düzenlenendi. 22-26 Mart 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve ünlü tasarımcıların da buluştuğu organizasyonun kapanış toplantısı ve gala yemeği gerçekleştirildi. Toplantıya, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın yanı sıra Ak Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kaymakam Ali Akça, Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı. 

‘GURUR VERİYOR’

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, İnegöl’ün mobilya alanındaki deneyimleriyle ülke ihracatına büyük değer kattığını söyledi.  Mobilya sektöründe İnegöl markasının ve kalitesinin tüm dünya tarafından bilindiğini ifade eden Burkay, ‘Her yıl dış ticaret fazlası veren İnegöl, diğer şehirlerimize de ilham oluşturan örnek bir ilçe konumunda bulunuyor. İnegöl’lü mobilyacılarımız cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 1 milyar dolarlık ihracat hedefiyle çalışıyor. Mobilya sektöründe Türkiye’nin en önemli üretim merkezi konumunda bulunan İnegöl’de firmalarımızın başarısı, Bursa’nın ve ülkemizin başarısıdır. BTSO olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da İnegöl’ümüzün ve sanayicimizin yanında olmaya devam edeceğiz’ dedi. 

TASARIM’IN MERKEZİ 

İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, organizasyon kapsamında 10 üniversitenin tasarım bölümlerinden lisans ve yüksek lisans seviyesindeki 32 öğrencinin 4 gün boyunca teorik eğitm aldığını söyledi. Teorik eğitimlerin ardından ‘İnegöl Sofrası’ temasıyla masa tasarımları yapıldığını dile getiren Uğurdağ, proje ile sektöre tasarımcı kazandırılması ve İnegöl’ün tanıtımının hedeflendiğini dile getirdi. 

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da İnegöl mobilyasının sektördeki çıtasını yükseltmek için desteklerini sürdüreceklerini söyledi. 

 ‘İNEGÖL SOFRASI’ KURULDU 

Bu arada İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından ikincisi bu yıl düzenlenen I’m Design projesi kapsamında eğitim alan öğrencilerin tasarladığı masalar görücüye çıktı. İnegöl Kaymakamı Ali Akça, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, gerçekleştirilen söyleşiler öncesinde, 10 farklı üniversiteden 32 öğrencinin gruplar halinde tasarladığı 8 masaya tam not verdi. Tasarımları ve masaları başarılı bulduğunu söyleyen Kaymakam Akça, öğrencileri 4 gün boyunca sergiledikleri özverili çalışmalarından ötürü tebrik etti. 

I’m Design projesi gala yemeği ve eğitimlere katılan öğrenciler için düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi. Törende öğrencilere sertifikalarını Starwood Firması Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yıldız verdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X