Her şey dahil konseptte turistlerin tercihi Türkiye

Her şey dahil turistik tesislerin giderlerinin yüzde 20’sini yeme içme masrafları oluşturuyor. POYD Başkanı Ali Kızıldağ, ”Her şey dahil konsepti içinde yeme içme hizmetini bu fiyatlara veren dünyada başka bir destinasyon yok” dedi.

Her şey dahil konseptte turistlerin tercihi Türkiye

Yılda 12 milyonun üzerinde turisti ağırlayan Antalya’da beş yıldızlı tesislerin neredeyse tamamı her şey dahil konaklama imkanı sunarken, yeme içmenin sınırsız olduğu tesislerde mutfak ekibi konukları doyurmak için 24 saat çalışıyor. Denizi, kumu ve güneşi ile dünyanın sayılı destinasyonları arasında yer alan Antalya’da turistik tesisler, gastronomi faaliyetleriyle de binlerce turisti çekiyor. Tesislerde, Türk mutfağının yanı sıra Akdeniz’den Uzakdoğu’ya dünya mutfakları da yer alıyor. Yemek fabrikası gibi çalışan mutfakta sadece açık büfelerde ortalama 400-450 çeşit yemek ikramında bulunuyor.

ANKETE GÖRE BELİRLENİYOR

Antalya Belek’te bulunan Calista Luxury Resort’un Mutfak Şefi Veli Turan, sezon başında düzenledikleri toplantılar sonucunda menüleri tespit ettiklerini ve buna uygun sezon planlaması yaptıklarını söyledi.

Menü oluşturmada bir önceki yılın müşteri anketlerinin önemli olduğunu dile getiren Turan, ‘Misafir memnuniyetinde yemek çok önemli. Bu nedenle misafirlerin şikayetlerini ya da beğenilerine önem veriyoruz. Beklentilerine göre menülerimizi şekillendiriyoruz. Beğenilmeyen ürünleri çıkartıyoruz’ dedi.

3 VARDİYA ÇALIŞIYOR

Turan, değişik tatlar sunmak için dünya mutfaklarını takip ettiklerini ve bununla ilgili fuarlara katıldıklarını ifade etti. Turan, ”Turistler Türk mutfağını çok seviyor ama zengin çeşit için tüm dünya mutfaklarını takip etmemiz gerekiyor. Sadece açık büfede 68 civarında sıcak üretimi yapıyoruz. Sabah, öğle ve akşam sadece açık büfede toplamda ortalama 400-450 çeşit sunuyoruz. Mutfakta en çok deniz ve et ürünleri ile meyve tüketiliyor. Ultra her şey dahil bir tesiste misafir 24 saat yemek bulmak istiyor, bu nedenle ekiplerimiz 3 vardiya halinde 24 saat çalışıyor’ diye konuştu.

RAKİP OLACAK ÜLKE YOK

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ da, beş yıldızlı bir otelde yaz sezonunda gecelik çocuklarla ortalama bin 500 kişinin ağırlandığını vurguladı.

Türkiye’de ev dışı tüketimin önemli bölümünün otel işletmelerinde gerçekleştirildiğini belirten Kızıldağ, ‘Tesislerin toplam ciro içinde yiyecek-içecek harcamaları ortalama yüzde 20. Her şey dahil konsepti içinde yeme içme hizmetini bu fiyatlara veren dünyada başka bir destinasyon yok. Bize rakip olacak başka bir ülke de yok. Bu nedenle turistler Türkiye’yi tercih ediyor’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X