Her şeyi tamam, ihale için de hazır: Anadolu Otoyolu için tam zamanı!

Bursa-Ankara arasını 2 saate indirecek, İç Anadolu’yu da Çanakkale Köprüsü’nden Avrupa’ya bağlayacak Anadolu Otoyolu projesi hazır olarak ihale sürecini bekliyor. Fakat, 2018’de ekonomik sıkıntı nedeniyle tasarruf tedbirlerine takılan proje 2023 sonrası projeleri arasında görünüyor. Hızlı Tren ve Şehir Hastanesi Metro ihaleleri sonrası, ulaşım entegrasyonu için bu projeyi yeniden gündeme aldırmanın tam zamanı… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Her şeyi tamam, ihale için de hazır: Anadolu Otoyolu için tam zamanı!

Aslında… Hazırlıkları çok hızlı başladı, tüm çalışmalar da aynı hızda yürüdü. İç Anadolu’yu Bursa’yı kavşak alarak Çanakkale Köprüsü’ne bağlayacaktı.

Proje için…

Startın verildiğini ilk 14 Şubat 2011’de bu sütunlardan duyurduk. Sonrasında güzergah belirlendi, ÇED raporları alındı. Projesi de hazırlandı.

Hatta…

İlk etap çalışmaları Ankara’dan başlayıp Sivrihisar yakınlarında Ankara-İzmir Otoyolu Kaşağı’na kadar geldi.

Sonrasında…

Porsuk Çayı Havzası’ndan ilerleyecek, Alpu, Beylikova’dan devam edip Eskişehir ve Bozüyük’ün kuzeyinden geçecek, Ahı Dağı’nın kuzeyinden Turan Köy’e ulaşıp Bursa Çevre Yolu ile buluşacaktı.

Bu noktada…

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X