Hızlı başlangıç: Şehir Hastanesi metro ihalesi onaylandı, sıra temel atmada!

15 Ekim’de kararı alındı, 27 Ekim’de ihalesi yapıldı… Ulaştırma Bakanlığı’nın süreci en hızlı işleyen ihalesi olarak öne çıkan Şehir Hastanesi Metrosu ihalesinin onayı da jet hızıyla geldi. Söğüt İnşaat-Taşyapı İnşaat ortaklığının 1 milyar 607 milyon 824 bin liraya kazandığı ihalede, 6.1 kilometrelik hattın temelinin yılbaşına kadar atılması, inşaatın da planlanandan önce bitirilmesi yeni hedef oldu. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı.

Hızlı başlangıç: Şehir Hastanesi metro ihalesi onaylandı, sıra temel atmada!
HABERİ PAYLAŞ

Genelde… Ulaştırma Bakanlığı bürokrasinin ağır işlediğini biliyoruz, Fakat bu kez süreç çok hızlı ilerledi.

Nitekim…

Şehir Hastanesi Metrosu olarak adlandırdığımız Bursaray’ı Emek’ten Geçit-Balat güzergahıyla Şehir Hastanesi’ne uzatacak Bursa Emek-Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temin Montaj ve İşletmeye Alma İşleri projesinde 15 Ekim günü ihale kararı alındı.

İhalenin de…

Kamu İhale Kanunu’nun 21b maddesi uygulanarak davet yöntemiyle yapılmasına karar verildi ve 6 firma çağırıldı. Fakat, 27 Ekim’deki ihaleye 4 firma teklif verdi.

Zarflar açılınca da şu tablo görüldü:

Çelikler İnşaat 1 milyar 652 milyon 216 bin 497 lira 99 kuruş, Kalyon İnşaat 1 milyar 643 milyon 002 bin 786 lira 39 kuruş, Onur Taşımacılık İnşaat 1 milyar 664 milyon 065 bin 258 lira 91 kuruş, Söğüt İnşaat-Taşyapı İnşaat ortaklığı 1 milyar 638 milyon 798 bin lira.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X