Hızlı trenden güzel haber var

Bursa 3 milyonu aşan nüfusu, metropollerin yakınındaki kavşak konumu ve büyük sanayi üretimiyle her türlü ulaşım imkanına sahip olması gereken bir kent.

Hızlı trenden güzel haber var

Kara, hava ve denizyolu ulaşımında son dönemde önemli aşamalar kaydeden Bursa’nın büyük özlemi ülkenin demiryolu ağına dahil olmak. Bursa’yı Türkiye’nin demiryolu ağına dahil edecek hızlı tren inşaatı uzun süredir devam ediyor.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinde Hızlı trenin Bursa’da hizmete girişiyle ilgili tarih veriyor. Yılmaz’ın Bursa Valisi İzzettin Küçük’e dayanarak verdiği habere göre Bursalılar yakında hızlı trenle İstanbul ve Ankara’ya gidebilecek.

 

“Hızlı trene 2020’de bineceğiz”

 

Hızlı tren konusunda Bursa yıllardır büyük bir özlemle ve gerçekten büyük bir sabırla bekliyor. Gerçi Bursa-Yenişehir etabında 6 yıl önce başlayan altyapı çalışmalarında iz ortaya çıktı, ama bu yeterli değil.

15 Mart’ta Bursa-Yenişehir-Osmaneli hattının tamamında altyapı ve üstyapı olarak tümüyle ihale edilecek olması, işin en ciddi noktaya geldiğini gösteriyor.

Vali İzzettin Küçük de şunu söyledi:

“Planlamaya göre 2020’de hızlı trene binip Ankara’ya ve İstanbul’a gidebileceğiz.”

 

Ahmet Emin Yılmaz’ın köşesindeki yazıların tamamını okumak için tıklayın…  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X