Hızlı trenle 40 dakikada Bandırma, kamulaştırmaları yıl sonu başlıyor!

Hızlı trenin Bursa-Bandırma hattı için Karacabey ve Bandırma’da çevresel etki bilgilendirme toplantıları yapıldı. ÇED raporuna gerek görülmeyen 95 kilometrelik hatta TEKNOSAB, Karacabey Taşlık ve Bandırma Stadyumu arkasına 3 istasyon yapılacak.Bursa-Bandırma arasında 40 dakikalık yolculuk öngören proje için güzergahta 35 metre genişliğindeki kamulaştırmaların yıl sonuna doğru başlayacağı bilgilendirme toplantılarında açıklandı… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Hızlı trenle 40 dakikada Bandırma, kamulaştırmaları yıl sonu başlıyor!

İhalesi… Geçen yıl 20 Ağustos’ta yapıldı. Projeye göre, toplam 201 kilometre uzunlukta olan Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı’nın 56 kilometrelik bölümü Bursa-Yenişehir arasında, 50 kilometrelik bölümü Yenişehir-Osmaneli arasında yapılacak.

Hattın…

95 kilometrelik bölümü ise Bursa-Bandırma arasında inşa edilecek.

Gerçi…

Yenişehir-Osmaneli bölümü projesinde zemin ve heyelanlar nedeniyle güzergah değişikliği boyutunda ripaj çalışmaları sürüyor ve müteahhidin bulduğu krediyi Hazine onaylamadığı için yeni kredi arayışları devam ediyor.

O nedenle de…

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X