Hollanda önemli partner normalleşme bekliyoruz

UİB Koordinatör Başkanı Orhan Sabuncu, Hollanda’nın Türkiye açısından önemli bir ticari partner konumunda yer aldığını belirterek, ihracatçılar olarak en büyük dileklerinin iki ülke ilişkilerinin bir an önce normalleşmesi olduğunu söyledi.

Hollanda önemli partner normalleşme bekliyoruz

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

 

Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan diplomatik krizin ardından gözler ticari ilişkilere çevrilirken, Bursa’da kurulu Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) kanalıyla bu ülkeye yapılan dış satım 2016 yılında yüzde 53 artışla 794 milyon dolar olarak gerçekleşti. 

Geçen yıl UİB ihracatında 8’inci sırada olan Hollanda, Birliğin ihracatından yüzde 3 pay aldı. UİB’in Hollanda’ya ihracatının yüzde 85’i (675 milyon dolar) otomotiv endüstrisi tek başına üstlendi. Birlik bünyesinde Hollanda’ya tekstil ihracatı 50 milyon dolar, hazır giyim ve konfeksiyon dış satımı 9 milyon dolar, meyve sebze mamulleri ihracatı 22 milyon dolar, yaş meyve sebze ihracatı ise 19,5 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.

SAĞDUYU GALİP GELMELİ

UİB Koordinatör Başkanı Orhan Sabuncu, Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan krizle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hollanda’nın Türkiye açısından önemli bir ticari partner konumunda yer aldığını belirten Sabuncu, ihracatçılar olarak en büyük dileklerinin sağduyunun galip gelmesi ve iki ülke ilişkilerinin bir an önce normalleşmesi olduğunu kaydetti. 

Sabuncu şöyle devam etti: 

”Konu ile ilgili gereken adımlar hükümetimiz tarafından atılmaktadır. Hollanda’nın bu süreçteki tutumu kesinlikle kabul edilemez. Ancak siyasi ve diplomatik adımlar iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin önemi de göz önünde bulundurularak atılmalıdır. Zaten hükümetimiz de bugüne kadar bu hususa dikkat ederek hareket etmektedir. Hollanda’daki seçimler sonrasında ve özellikle hükümetin kurulması ile iki ülke ilişkilerinin normalleşme sürecine gireceğini düşünüyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X