‘Hükümetin vadettiği krediler genç işsizliği önleyecek’

TESK Genel Başkanı Palandöken, hükümetin seçim vaatlerindeki kredi imkanlarının gençlerin özel sektör veya müteşebbis olmasının önünü açacağını söyledi.

‘Hükümetin vadettiği krediler genç işsizliği önleyecek’

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, hükümetin seçim vaatlerindeki kredi imkanlarının gençlerin özel sektör veya müteşebbis olmasının önünü açacağını söyledi.

 

Palandöken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin birçok kentinde birlik ve federasyon yetkilileriyle istişare toplantıları yaparak gündemi değerlendirdiklerini ve hükümet kurulduktan sonraki beklentilerini görüştüklerini söyledi.

 

Genç işsizliğin önlenmesine yönelik çalışmalar yapıldığını belirten Palandöken, “En önemli mesele gençler. Hükümetin seçim vaatlerindeki kredi imkanlarıyla gençlerin özel sektör veya müteşebbis olması için önü açılacak, finansa ulaşmasına imkan sağlayacak. İşsiz gençlerimiz için bir meslek edindirme olacak ve krediler, genç işsizliğin önüne geçecek. Biz de bunun takipçisi olmak için çalışmalara başladık. Girişimci, işi icat edebilecek nitelikli kardeşlerimiz 750 bin liraya kadar krediden istifa edecek. En az 30 bin liradan başlayan, faizi olmayan, 150 bin liraya kadar kredilerden ve teşviklerden yararlanacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X