Hüseyin Bolten yeniden aday

Bursa Veteriner Hekimleri Odası’nda seçim heyecanı başladı. Odanın, Hüseyin Bolten başkanlığındaki mevcut yönetimi, 4 Ekim’de gerçekleşecek kongrede yeniden aday olduğunu açıkladı.

Hüseyin Bolten yeniden aday

Katılımcı bir yönetim anlayışla komisyonlar kurduklarını dile getiren Oda Başkanı Hüseyin Bolten, yeni dönemde de pek çok çalışmaya imza atacaklarını söyledi. Bolten, “Veteriner hekimler sağlık çalışanı sayılsın diye, Sağlıkta Şiddet Yasası veteriner hekimleri de kapsasın diye yeniden adayız. Bunların yanında hakkımız olan yıpranma payı için mücadele edeceğiz. E-reçete mutlaka kaldırılsın, gıdada kalıntı takibi için daha akılcı ve uygulanabilir bir sistem kurulsun diye çalışacağız. Meslektaşlar arasında ‘rekabet’ değil ‘dayanışma’ gelişsin diye, ‘Malparaktis Yasası’na karşı koyalım’ diye adayız” ifadelerini kulandı.

“ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ”

Hayvansal gıda alanında veteriner hekimlerin çalıştırılması için gerekli adımları da atacaklarının altını çizen Bolten, “Sadece Bursa’da 899 onaylı işletmeden; 283’ü süt , 194’ü et, 62’si yumurta işletmesi ve yasal olarak bu işletmelerin en azından 150’sinde veteriner hekim çalıştırma zorunluluğu var. Dik duruşumuz ve yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde iyileşmeler elde ettik ancak yeterli olmadığını biliyoruz. Önümüzdeki dönem Türkiye’ye örnek olacak bir uygulamayı hayata geçirmeyi planlıyoruz. Oluşturacağımız platformlar ve eylem planları ile veteriner hekimin hayvansal gıdalardaki önemini zihinlere kazıyacağız. Geçirdiğimiz iki yıl, göreve gelirken kurduğumuz hayaller, yaptığımız planlar için zaten çok kısaydı. Pandemi bu süreyi daha da kısalttı. Yarım bırakmamak, tamamlamak, bu süre içinde edindiğimiz deneyimlerimizi meslek odamız ve meslektaşlarımız için kullanmak adına bir dönem daha istiyoruz” diye konuştu. Meslek içi eğitimlere devam edeceklerini kaydeden Bolten, veteriner fakültesi öğrencilerine yönelik çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi. Hüseyin Bolten başkanlığındaki yönetim; Melike Baysal, Sezer Alan, Prof. Dr. Ebru Yalçın ile M.Erol Kaplan’dan oluşuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X