Hüseyin Özdilek’ten Mudanya Üniversitesi öğrencilerine tavsiyeler

Bursa’da küçük bir havlu dokuma tezgahında iş hayatına başlayıp bugün Türkiye’nin sayılı holdinglerinden birisini yaratan Hüseyin Özdilek, başarı hikayesini Mudanya Üniversitesi öğrencilerine anlattı, tavsiyelerde bulundu.

Hüseyin Özdilek’ten Mudanya Üniversitesi öğrencilerine tavsiyeler

Mudanya Üniversitesinin başarı hikayeleriyle fark yaratan isimleri öğrencileri ile buluşturduğu Tecrübe Konuşuyor programının ikinci konuğu Özdilek Holding kurucusu Hüseyin Özdilek oldu.

Son Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Mudanya Üniversitesi Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, hocalar ve öğrencilerin katıldığı programın moderatörlüğünü Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Ali Mollasalih yaptı.

Programın açılışında konuşan Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, Hüseyin Özdilek’in Mudanya Üniversitesinin isim babası olduğunu ve kuruluşundan itibaren her konuda büyük destek verdiğini belirterek, “Sayın Hüseyin Özdilek ile 35 yılı aşkın bir dostluğumuz var. Benim ağabeyim. Ondan çok şey öğrendim. İyi bir hayırsever ve gönül adamıdır. İş yerlerinde mükemmel bir sistem kurmuştur. Özdilek Holding bu sistem sayesinde Türkiye’nin en kurumsal markalarından biri olmuştur. Kendisine programımıza katıldığı için teşekkür ediyorum” dedi.

ÖNCELİKLE İYİ İNSAN OLUN
Öğrencilere seslenen Hüseyin Özdilek de, bugünlere nasıl geldiğini anlattı. İlkokula giderken yaz tatillerinde sürekli çalıştığını dile getiren Özdilek, “Bugüne kadar hep çalıştım. Sizlerin de çalışması, üretmesi lazım. İş yaparken planlamaya, optimal üretime ve pazarlamaya çok önem vermeli, işe göre adam çalıştırmalısınız. Çalışanınız her şeyden önce size güvenmeli. Güveni sarsan başarılı olamaz. Nefsi arzularınız iş disiplininizin önüne geçmemeli. Dürüst ve mert olmalısınız. Faydalı işler yapmalısınız. Okurken de mutlaka çalışın. Bu ülkede serbest piyasa ekonomisi ve demokrasi var. Bunu iyi değerlendirin. Çalışın ama kısmete de inanın. Yapacağınız işin her aşamasında çalışın ve iyi öğrenin. Üniversite vizyon verir ama iş vermez. Sizler dünyanın en zengin varlığısınız. Çünkü genç, dinamik ve sağlıklısınız. Türkiye’nin gelişmesi için çaba sarf etmelisiniz. Öncelikle iyi insan olmayı hedefleyin, doğruluktan ödün vermeyin. Sevgi olmayan yerde para olmaz o nedenle öncelikle sevgi olmalı diyorum. Para size yön vermesin siz paraya yön verin” diye konuştu.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Hüseyin Özdilek’e programın ardından son Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Mudanya Üniversitesi Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz tarafından plaket ve çiçek verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X