‘İç mimaride yeni trend: İskandinav’

Kuros Tasarım markasının sahibi iç mimar Berna Akyüz, son yıllarda dünyadaki iç mimari eğilimin İskandinav tarzı olduğunu belirtti. Akyüz, “Şehir keşmekeşi, günümüz insanlarını rahatlığın ve ferahlığın hakim olduğu alanlara itiyor” dedi.

‘İç mimaride yeni trend: İskandinav’

DİLEK ATLI

 

Bursa’ya değer katan firmalardan Kuros Tasarım, iç mimari ve inşaat maketleri tasarımı alanlarında son dönemde gerçekleştirdiği başarılı projelerle dikkatleri üzerinde topluyor.

 

Kuros Tasarım ailesinin kurucusu iç mimar Berna Akyüz, dünya kentlerindeki tasarım trendlerini değerlendirerek mimari alandaki gelişmelerin daha fazla görselliğe yöneldiğini belirtti.

 

İç mimaride gözde olan yeni trendin İskandinav tarzı olduğunu söyleyen Akyüz, inşaat firmalarının günümüzde projelerinin maket tasarımına daha çok ihtiyaç duymasını, görselliğin tüketiciler üzerindeki etkisinin farkındalığı olarak açıkladı.

 

RAHATLIK ÖN PLANDA…

 

Berna Akyüz, iç mimarlara başvuran tüketicilerin sayısının günümüzde daha da arttığını vurgulayarak, “Bu mesleğimiz adına çok sevindirici. Bilinçli bireyler, yaşam alanlarını uzmanların ellerine bırakıyor. İç mimari artık sadece zenginlere ait bir lüks olarak görülmüyor” dedi.

 

Ofis ve ev tasarımlarında İskandinav çizgiler kullanmayı tercih ettiğini söyleyen genç iç mimar Akyüz, şunları kaydetti:

 

“Pastel tonların doğal malzemeyle buluştuğu bu tarzda yaşam alanları daha ferah bir havaya sahip. Az eşya kullanımı sadeliği beraberinde getiriyor. Rahatlığın ön planda olduğu bu tarz, şehir insanın ihtiyaç duyduğu huzurlu alanı içmekanlara taşıyor.”

 

Mobilya tasarımlarına da imza atan Akyüz, iç mimari de bütünselliğe önem verdiğinin altını çizerek, “Mobilya tasarımı, aydınlatma ve alan üçlüsü birbirinden ayrı düşünülemez. İç mimaride bu üçlünün birbiriyle örtüşen kullanımı önemlidir” dedi.

 

BAŞARILI PROJELER…

 

Geçtiğimiz yıl ekim ayından bugüne kadar Bursa’nın iç mimari, mimari ve kütlesel maket tasarımı, makine parça prototipi üretimi ve mobilya tasarımı alanlarının yanı sıra, heykelcilik alanında da birçok başarılı projeye imza atan Kuros Tasarım ailesi, Bursa Koza Açıkhava Tiyatrosu’nun inşaat maketi ile dikkatleri üzerinde topladı.

 

Başarılı tasarımla birçok övgü alan Kuros Tasarım ailesi, İstanbul’daki Halk GYO projesinin dev maketine de markalarının imzasını attı. İnşaat maket tasarımı ve üretimini yapan Kuros Tasarım ailesinin Satış ve Pazarlama Sorumlusu Fatih Akyüz, İstanbullu firmalarla rekabet ettiklerini belirterek, “Bu alandaki tasarım ve üretim çok ayrıntılı ve büyük emek gerektiren bir iş. Bu emeğin hem hak ettiği değer hem de daha güçlü projeler için firmaları daha cesur olmaya davet ediyorum” diye konuştu.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X