İç turizm 28 Mayıs’ta başlayacak

Haziran ortalarında dış turizmin belli ülkelerde açılabileceğine işaret eden Bakan Ersoy, iç hat uçuşların mayıs sonu, yurtdışı uçuşların ise haziran içinde başlayacağını belirtti.

İç turizm 28 Mayıs’ta başlayacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bir terslik olmazsa iç turizmin 28 Mayıs’ta başlayacağını söyledi.

Bakan Ersoy, Covid-19 salgınının turizme etkileri ve beklentilere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Salgınından tüm dünya gibi Türkiye’nin de olumsuz etkilediğini ifade eden Ersoy, Türkiye’nin her krizden ders çıkardığını kaydetti. Bir çok ülkede düzelmelerin yaşandığına işaret eden Ersoy, ‘’Bir terslik olmazsa 28 Mayıs gibi iç turizm hareketiyle turizm başlar. Haziran ortalarından sonra da dış turizmin belli ülkelerde başlayacağını düşünüyoruz. Otelleri kapatmadık, hava ve kara trafikleri durdurulduğu için tesisler kendileri kapatmak zorunda kaldı. Genelgeler ve kriterler konusunda gerekli adımları attık. Güvenli algının tamamen sağlanması gerekiyor. Bunun için de detaylı bir sertifikasyon programı başlattık. Dünyada ilk oldu. Avrupa Birliği de (AB) benzer bir çalışma yapma kararı aldı” dedi.

İÇ HAT UÇUŞLARI MAYIS SONU AÇILIR

İç hat uçuşlarının toplum disiplininde gevşeme olmaması ve verilerin aşağıya doğru gitmeye devam etmesi halinde mayıs sonu açılacağını dile getiren Ersoy, şöyle devam etti: ‘’Yurtdışı uçuşları haziran içinde birçok noktada başlar diye düşünüyorum. Asya trafiği sanki açılabilir gibi gözüküyor. Çin, Güney Kore gibi birçok ülkede düzelmeler hızlı şekilde var. Onlar sanki öncelikli açılacakmış gibi. Avrupa ülkelerinde çok ciddi düzelmeler var.”

OPERATÖRLER BİLGİLENDİRİLDİ

Türkiye’ye yoğun yolcu tedariği yapan tur operatörlerinin tamamını sertifikasyon sistemi konusunda bilgilendirdiklerini belirten Bakan Ersoy, ‘’Muhtemelen hem iç turizmde hareket eden turizm trafiğinde hem yurt dışından gelen turist trafiğinde yolcular sertifikasyonlu tesislere öncelik verecektir” diye konuştu. Mehmet Nuri Ersoy, sertifikasyonun gönüllülük esasına dayalı olduğunu ve uluslararası denetim yetkisi olan kurumlar tarafından periyodik olarak düzenli denetimi içerdiğini vurguladı.

YENİ BİR LİMANA İHTİYAÇ OLACAK

Kruvaziyer turizminin önemine dikkati çeken Bakan Ersoy, ‘’Türkiye’ye 4 veya 5 büyük kruvaziyer operatörü var. Bunlar gemi işinin yüzde 80-90’lık kısmını Akdeniz çanağında gerçekleştiriyorlar. Virüsün etkileri geçip, ortam netleşene kadar operasyonlarını durdurdular. Aylık olarak da öteliyorlar. Ne zaman başlar? Temmuzu, ağustosu kruvaziyer operasyonları bulur gibi düşünüyoruz” dedi. Kruvaziyer yanaşmalarında öngörülerinin 2020’den itibaren her sene misliyle artacağı yönünde olduğunu anlatan Ersoy, 2022 itibarıyla da yeni bir kruvaziyer limanına ihtiyaç duyulacağının altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X