İftarda domates zamlı kuru incir indirimli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, geçen yıl ve bu yılki ramazan ayı öncesi fiyatların karşılaştırıldığında, market raflarında en fazla fiyat düşüşünün yüzde 17,95 ile kuru incirde görüldüğünü, fiyatı en fazla artan ürünü

İftarda domates zamlı kuru incir indirimli

Bayraktar, ramazan ayı öncesinde tarımsal ürünlerin üretici ve market fiyatlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Geçen yıl ve bu yılki ramazan ayı öncesi fiyatlar karşılaştırıldığında, market raflarında en fazla fiyat düşüşünün yüzde 17,95 ile kuru incirde görüldüğünü, fiyatı en fazla artan ürünün yüzde 103,25 ile domates olduğunu söyledi. Bayraktar, söz konusu dönemde üretici fiyatlarında en fazla fiyat düşüşünün yüzde 38,64 ile yeşil soğanda tespit edildiğini, buna karşılık, fiyatı en fazla artan ürünün yüzde 280 ile patates olduğunu, bunu yüzde 175 ile kuru soğan, yüzde 114,75 ile domatesin takip ettiğini bildirdi.

ETTE ARTIŞ BEKLENMİYOR

Bayraktar, gıda tüketiminin arttığı ramazan ayının, fiyatlarda yukarı yönlü bir baskıyı da beraberinde getirdiğine işaret ederek, ”Odalarımızla yaptığımız görüşmelerde edindiğimiz izlenim, bu yıl ramazan boyunca kesimlik hayvan sayısında sıkıntı olmayacağı yönünde. Dolayısıyla et fiyatlarında artış beklentimiz yok. Aksi değişimler spekülatif hareketlerin habercisi olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X