İlay Tekstil’den teknoloji hamlesi

İlay Tekstil, Japon şirket Konica Minolta ile işbirliğine giderek, fabrikaya 5 milyon Euro’luk teknoloji yatırımı gerçekleştirdi.

İlay Tekstil’den teknoloji hamlesi

ASLIHAN AYDIN

İlay Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ay, milletvekilleri İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Hüseyin Şahin, Vali İzzettin Küçük ve Japon firma yetkililerinin de katıldığı dijital baskı tesisinin açılışında yaptığı konuşmada, her zaman günü yakalamanın ötesinde rakiplerinin bir adım önüne geçen yatırım strateji izlediklerini ifade etti. Günümüzde teknolojideki hızının baskı ve tekstili de etkilediğine dikkat çeken Ay, “Müşteriler için kalite ve iyi fiyatın yanında hız en büyük tercih edilme sebeplerinden biridir. Eğer bu faktörlere göre üretim yapamazsanız oyun dışı kalırsınız. Biz müşterilerimize eskiden ortalama termin olarak 6 hafta veriyorduk. Bu 3 haftaya düştü ancak müşteriler artık 1 haftada mal temini istiyor. İş dünyası olarak üretmek yatırım yapmak için yorulmadan çalışıyoruz” dedi. Ay, yeni dijital baskı tesisi sayesinde dakikada 80 metreye kadar kumaşa baskı yapılabildiğini ifade etti.

YÜKSEK KATMA DEĞERLİ ÜRETİM

Yılın ilk 4 ayında yaptıkları ihracatın, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artış gösterdiğine işaret eden Ay, “Rekabetçilik yarışında sıçrama yapabilmek için birçok ülkenin üretim gamında yer alan ürünler ile sınırlı kalmak yerine teknolojik ve yüksek katma değerli ve özellikli ürünler üretmemiz gerekiyor. Konica Minotta ile bu yatırımı yapmaya karar verdik. Bu işbirliğini Japon firma ile yapmamızda hem ekonomik hem de teknolojik unsurlar etkili olmuştur” diye konuştu.

VALİ’DEN ALİ AY’A TEŞEKKÜR

Vali İzzettin Küçük ise Türkiye’nin zor şartlarında böyle bir yatırımı yaptığı için Ali Ay’a teşekkür etti. İçişleri eski Bakanı Efkan Ala da, Japonya ile işbirliklerinin artarak gelişmesini arzu ettiklerini belirtirken, Milletvekili Hüseyin Şahin, ”Ülkeye güvenen insanlar yatırım yapıyor, istihdam kapıları aralanıyor” dedi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay ise yatırımın Türkiye için bir mesaj niteliği taşıdığını belirtti. Japon firma Konica Minolta’yı Teknoloji Sanayi Bölgesi’ne (TEKNOSAB) davet ettiklerini ifade eden Burkay, en kısa zamanda yatırım için Bursa’ya beklediklerini kaydetti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık da açılışta hazır bulundu.

Aynı zamanda Bursaspor Başkanı olan Ali Ay, dünya devi Konica Minolta’nın Japon yetkilerine Bursaspor forması hediye etti. Ay bu sırada gülümseyerek, ”Stadyumumuzla ile ilgili kendilerinden isim hakkı alacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X