İlk ‘Çocuk Çalıştayı’ Bursa’da

İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile çocukların daha sağlıklı beslenmesi ve hareketli bir yaşam için farkındalıklarını arttırmak amacıyla Türkiye’nin ilk ‘Çocuk Çalıştayı’nı gerçekleştirdi.

İlk ‘Çocuk Çalıştayı’ Bursa’da

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Türkiye’nin ilk ‘Çocuk Çalıştayı’ İl Sağlık Müdürlüğü’nün İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğiyle gerçekleştirildi. Çalıştayda; ilkokul çağındaki çocukların sağlıklı beslenme ve hareketli hayat konularında özgün fikirlerini almak, bu konuda çocukların algılarını, beklenti ve ihtiyaçlarını belirleyebilmek amaçlandı. Bu kapsamda çocuklara hangi besinlerin, ne kadar tüketilmesi gerektiği gibi sorular sorularak öğrencilerin çalıştaya interaktif bir şekilde katılımları sağlandı.

ÇOCUKLARDA BESLENME ALIŞKANLIKLARI

İki gün süren etkinlikte öğrenciler Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü personeli eşliğinde konuyla ilgili drama çalışmaları gerçekleştirdi. Çalıştayı ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Halim Ömer Kaşıkcı ise çocukluk çağındaki beslenme alışkanlığının çocuk sağlığının en önemli belirleyicilerinden biri olduğunu belirterek ‘Yapılan araştırmalar çocukluk dönemindeki beslenme alışkanlığının yetişkinlikte de sürdürüldüğünü ve yetişkin dönemi sağlığı üzerinde etkileri olduğunu göstermektedir. Obezite ile mücadele aslında bulaşıcı olmayan hastalıklarla mücadele demektir. Zira obezite; kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, bazı kanser türleri, kronik solunum hastalıkları, kas-iskelet sistemi hastalıkları gibi pek çok sağlık probleminin oluşmasına zemin hazırlamakta, hayat kalitesi ve süresini olumsuz yönde etkilemektedir’ ifadelerini kullandı.

OBEZİTEYİ TARTIŞTILAR

Sağlıklı beslenme, hareketli yaşam ve obezite gibi konuların şimdiye kadar hep yetişkinler açısından konuşulup tartışıldığının altını çizen Uzm. Dr. Kaşıkcı, “Bu çalıştay sayesinde konu ilk defa çocuklar tarafından tartışıldı, onların ihtiyaç ve talepleri konuşuldu ve kendi bakış açılarından çözüm önerileri alındı. Ayrıca çocukların sağlıklı beslenme ve hareketli hayat konularında bilinç düzeyini arttırabilmek adına uzmanlarımız ile öğrencilerin bir araya geldiği çeşitli çalışmalar gerçekleştirildi. Çalıştay sonunda elde edilen veriler değerlendirilerek ilimizde çocuklar için bu yönde hayat tarzlarını değiştirecek destekleyici çalışmalar yapmak üzere kullanacağız. Bu anlamda Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bu etkinliğin diğer illere de örnek olması, çocukların aktif katılımının sağlandığı etkinlik sayısının artmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X