İlk kez Bursa’da yapıldı! Bu kamp çok özel…

İl Milli Eğitim Müdürlüğü uzmanları okullarda babasız büyüyen yetim çocuklar araştırması yaptılar. Uzmanların çocuklar ve ailelerle görüşmeleri sonrası da 25 yetim ve 15 anne Ericek’te Kızılay organizasyonu Hilal Kamp’a alındı. Kampta öğretmen ve uzmanlar çocuklara eğitimler verip motivasyon arttırıcı etkinlikler düzenlerken, BUSMEK eğiticileri de annelere el işleri öğrettiler. İlk kez Bursa’da uygulanan sosyalleşme kampı diğer kentlerde de tekrarlanacak… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

İlk kez Bursa’da yapıldı! Bu kamp çok özel…

Yılmaz, köşesinde şu ifadeleri kullandı:

Çok yönlü bir proje… Önce Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü uzmanları geçtiğimiz yıl okulları dolaşıp sınıfları taradılar ve babasız büyüyen yetimleri belirlediler, günlük ve sosyal yaşamlarını öğrendiler.

Sonra da…

Kızılay işbirliğiyle, 25 yetim çocuk ve 15 anneyi 3 günlük kampa davet ettiler.

Kamp yerini…

Ericek Göleti çevresini adrenalin parkı olarak düzenleyen Gürsu Belediyesi tahsis etti. Büyükşehir Belediyesi her aşamada destek verdi.

Hafta içinde…

Türk Kızılay Bursa İl Merkezi Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç’la birlikte, Gürsu’nun başının üzerinde yükselen en uç noktadaki Ericek Kamp Alanı’nda düzenlenen Hilal Kamp’a gittik.

Bir yanda…

Milli Eğitim uzmanları ve öğretmenler yetimlere spordan müziğe, dramadan halk oyunlarına eğitimler veriyorlardı.

Bir yanda ise…

BUSMEK eğitmenleri annelere 6 atölyede makrome anahtarlık, ebru. makroma bileklik, kumaş baskı, punch toka, seramik öğretiyorlardı.

Ortaya da…

Annelerin el işi, çocukların eğitim ve yaşam heyecanları yansıyordu.

Hele…

Gölette tekne gezileri, su üzerinden ziplene ile geçerken eğlenmeleri etkileyiciydi.

Anneler ve yetimleri, 3 günlük Hilal Kamp süresince geceleri de kamp ateşi çevresinde kitap okudular. sohbet ettiler. eğlendiler. Hem kaynaştılar, hem geleceklerine dair umutlandılar.

İl Milli Eğitim Ar-Ge Sorumlusu Pervin Hazar eğitim ve kursları yönetiyordu. Kızılay İl Merkezi Kadın Kolları Başkanı Neslihan Sirkeci anneleri ve yetimleri yalnız bırakmıyordu. Kızılay İl Merkezi Mali ve Destek Hizmetler Sorumlusu Semih Aksoy her yere yetişiyordu.

Gürsu Belediyesi’nin kamp alanında Büyükşehir Belediyesi görevlileri de canla başla çocuklar ve annelerine katkıda bulunuyorlardı.

Ortaya da…

Hayat ve gelecek için umut veren, sosyalleşme amaçlı müthiş bir kamp çıktı. Bu kampın başka illerde de düzenlenip gelenekleştirilmesi kararı da önemli.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X