İnananlar hedefe ulaşır

Takımın yavaş yavaş yola girmeye başladığını kaydeden Üzülmez, “Saha içindeki birlikteliğimizle kazanmaya başladık. Kazanma alışkanlığı sağlarsak iyi şeyler yapacağız” dedi.

İnananlar hedefe ulaşır

Son dakikada atılan gollerle gelen galibiyetlerin kolay olmadığını ve oyuncuların son ana kadar gösterdikleri gayretin güzel olduğunu vurgulayan tecrübeli teknik adam, “Başarı zordur. Biz inandık. İnşallah bu istikrarlı tabloyu bundan sonraki süreçte devam ettiririz” dedi.

Bursaspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Özlüce İbrahim Yazıcı tesislerinde akşam antrenmanı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Yeni transferler ve takımın hedefiyle ilgili önemli açıklamalar yapan tecrübeli teknik adam, son dakikada kazanılan maçlara dikkat çekerek, “Bu durumdan dersler çıkarmalıyız. Hatalarımız var. Bu maç, en azından bu yarışın içerisinde sonuna kadar olacağımızı gösterdi. Oyuncularımı kutluyorum, daha yapmamız gerekenler var. Saha içerisinde eksikliklerimizi de zamanla gidereceğiz. İstikrar yakalamamız gerekiyor. Özellikle iç sahadaki bu başarıyı, dış saha maçlarında da yansıtmamız gerekiyor. Biz inandık, inşallah bu istikrarlı tabloyu bundan sonraki süreçte devam ettiririz. Yavaş yavaş yola girmeye başladık, saha içerisindeki birlikteliğimizle kazanmaya başladık. Kazanma alışkanlığı sağlarsak inanıyorum ki iyi şeyler yapacağız” diye konuştu.

“LİSANSLAR 1-2 GÜNE ÇÖZÜLÜR”

Kubilay Kanatsızkuş ve Burak Kapacak’ın kart cezaları nedeniyle Akhisarspor maçında görev alamayacak olmasını da değerlendiren Üzülmez, “İkisi de takımın önemli oyuncularından birisi, maçta görev alamayacak olmaları bizim için dezavantaj ancak onların yerine görev alacak oyuncularımız da görevlerini en iyi şekilde yerine getirecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Yeni transferlerin oynamasına dair çalışmalar vardı. Onların da bu hafta, bu hafta içerisinde aramızda olması rekabet adına gerekiyor. Hele ki Kubilay ve Burak’ın cezalı olduğunu düşünürsek yeni transferlerimize Akhisarspor maçında fazlasıyla ihtiyacımız var. Başkan ile konuştum, 1-2 güne kadar çözüleceğini söyledi” diye konuştu.

“KAFAMDA BİR OFANSİF ORTA SAHA OYUNCUSU VAR”

Ligin uzun bir maraton olduğunu ve rakiplerin yaptıkları transferler neticesinde ikinci yarıya güçlü kadrolar ile hazırlandıklarına işaret eden deneyimli çalıştırıcı, “Ofansif, üretkenlik anlamında biraz sıkıntılar yaşıyoruz, çok tecrübeli oyuncuya ihtiyacımız var. Devre arası transferler kolay olmuyor, iyi bir oyuncuya sadece biz değil rakiplerimiz de kanca atmaya çalışıyor. Her takımın eksiklikleri var. Bizi ikinci yarı rekabet ve kalite anlamında yukarılara taşıyacak oyuncu olmalı. Kafamda bir ofansif orta saha oyuncusu var ama isim olarak açıklamak doğru olmaz. Oyuncunun bonservis sorununu çözersek aramıza katmayı istiyoruz. Bu oyuncuyu isteyen 3-4 kulüp daha var. Günde iki üç kere kadro yazıp siliyorum. Bu 3 haftalık süre içerisinde oynayabilecek oyuncularla ilgili maksimum verim alabilmek için çok fazla oyuncum yok. İsteğimiz transferlerin olmasını bekliyoruz. Olmazsa da mevcut arkadaşlarımız en iyisini yapacaktır” ifadelerini kullandı.

“TRANSFERDE DUYGUSALLIĞA YER YOK”

Bursaspor armasını ve camiasını yukarıya taşıyabilecek, Bursaspor için saha içerisinde mücadele ederek tekmeye kafasını uzatabilecek oyunculara ihtiyacı olduğunu vurgulayan Üzülmez, “Bu işte duygusallığa asla yer yoktur. Serdar Özkan istediğim bir transferdi, O’nun da üzerine düşen görevler olacaktır. Limana yanaşacağımız dönemde o da maksimum katkı sağlayacaktır. Sorumlulukları fazla olacak dolayısıyla aslolan Bursaspor’dur. Gelen oyuncu da bu doğrultuda aramıza katılacaktır, kimsenin şüphesi olmasın. Özellikle taraftarımıza çok teşekkür ediyorum. Karagümrük maçında güzel bir atmosfer içerisinde bizi desteklediler. Saha içerisinde oyuncularımıza destek verildikten sonra neler yapabileceğimizi gösteriyoruz. Şehirden ve taraftardan destek bekliyoruz. Bursaspor, Süper Lig’i hak edecek potansiyele sahip” dedi.

“ÖZER, BİZİ ŞAMPİYONLUĞA TAŞIYABİLECEK KAPASİTEDE’

Karagümrük maçında orta sahada mücadele gücünü biraz daha yüksek tutup, atacakları gollerin ardından oyunu tutarak rahat etmeyi planladıklarını kaydeden Üzülmez, ilk yarıda bunu çok fazla gerçekleştiremediklerini dile getirdi. Oyuncularının iyi niyeti olduğunu ancak saha içerisindeki mücadeleyi biraz daha az kazandıklarını söyleyen tecrübeli çalıştı, ikinci yarıda Özer Hurmacı ve Recep Aydın’ın girmesiyle oyun içerisinde bambaşka bir görüntüye büründüklerini kaydetti. Özer’in de iyi bir kamp dönemi geçirdiğine işaret eden Üzülmez, Özer’in kendilerini şampiyonluğa taşıyabilecek önemli oyunculardan biri olduğunu vurguladı.

“SELEZNOV İYİ NİYETLİ’

Yevgen Seleznov hakkındaki soruları yanıtlayan tecrübeli teknik adam, “Mircea Lucescu ikimizin de hocasıydı. İlk antrenmanı yaptırdığımda, antrenman ile ilgili toplantıda ‘Sen tamamen Lucescu gibi yaptırmaya çalışıyorsun’ diyordu. Kaliteli, yetenekli bir oyuncu. Bizi de sahiplenmeye başladı, ‘Şampiyonluk yolunda çok önemli bir parça olacağım, sizi ve camiayı sevdim’ ve biz de O’na şans vermeye çalışıyoruz. Zaman zaman saha dışında disiplinsiz anlamında görmediğimiz şeyler de oluyor, o kadar olacak önemli olan niyet. Art niyetli değil, iyi niyetli. Oyuncunun niyeti benim disiplinimi bozma üzerine ise ona asla izin vermem. Şu süreçte her oyuncum gibi o da bir karakter gösterdi. Gollerini attı, gollerinin devamını diliyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X