İnegöl’de tarih ve kültür sempozyumu

İnegöl Belediyesi ilçenin tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ilgili gün yüzüne çıkmamış bilgilere ulaşmak hedefiyle İnegöl Tarih ve Kültür Sempozyumu düzenleyecek.

İnegöl’de tarih ve kültür sempozyumu

İnegöl tarihinde ve kültüründeki değerleri 14, 15, 16 Ekim 2016 tarihinde İnegöl Tarihi ve Kültürü Sempozyumu adıyla düzenlenecek organizasyon ile ele alınacak. Sempozyumda, ‘Tarihsel Süreçte İnegöl’, ‘İnegöl’de Halk Kültürü’, ‘Ekonomi ve Turizm’, ‘Nüfus ve Sosyal Yapı’, ‘Kentleşme Problemleri’, ‘İnegöl’ün Marka Değerleri’ hakkında bildiriler sunulacak. Sempozyumun bir ve ikinci günlerinde ilçenin değerleri konuşulacak, üçüncü gününde ise davetlilerin katılımıyla tarihi ve kültürel mekanlara araştırma ve inceleme gezisi yapılacak. Sempozyumda 40 civarında bilim insanı araştırmacı bildiri sunacak.

İnegöl’ün 5000 yıllık geçmişine ışık tutacak sempozyumun tanıtım toplantısında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’ün tarihinde yer alan, gün yüzüne çıkmamış bilgilere ulaşmanın amaçlandığını belirterek, “Sempozyum sayesinde mobilyası, köftesi, ayçekirdeği, kaplıcası ve tarihi mehteri ile ününü dünya çapında duyuran, bölgesinde adeta parlayan bir yıldız olan İnegölümüz tarihiyle de kendinden söz ettirecektir” diye konuştu. 

ÜÇ GÜN SÜRECEK

Ekim ayında üç gün boyunca oturumlarda sunulacak bildirilerle İnegöl’ün tarihi, siyasi, ekonomik ve kültürel özelliklerini konuşacaklarını kaydeden Başkan Aktaş, sempozyumun konuyla ilgili dileyen tüm akademisyen ve araştırmacıların katılımına açık olacağını belirtti. Aktaş, bildirinin özgün ve daha önce yayınlanmamış olması gerektiğini kaydederek, amaç, yöntem ve muhtemel bulguları içeren en az 200 kelimelik bildiri özetlerinin 30 Nisan 2016 tarihine kadar [email protected] adresine doc. formatında dosya olarak gönderilmesi gerektiğini söyledi. 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sempozyumda İnegöl Belediyesi’nin paydaşlarının Uludağ Üniversitesi, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ile İnegöl Kent Konseyi olduğunu söyledi. 

Aktaş, Onur Kurulu’nda Vali Münir Karaloğlu, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Kaymakamı Ali Akça, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl ve İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah olacağını, Düzenleme Kurulu’nda ise Uludağ Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Doğan Yavaş ve Yrd. Doç. Dr. Sezai Sevim, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, İnegöl Belediye Meclis Üyesi Nedim Bayram, İşkur İnegöl Şube Müdürü Ahmet Baştürk ve İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir yer aldığını kaydetti. Aktaş, Bilim Kurulu’nda ise Uludağ, Yıldırım Bayezid, Düzce, Selçuk, Erciyes ve Balıkesir Üniversiteleri’nden dekanlar, bölüm başkanları başta olmak üzere pek çok akademisyen ve Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı’nın görev alacağını bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X