İnegöl’ün mimari estetiğine analiz

İnegöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Mimari Estetik Komisyonu çalışmalarına başladı.

İnegöl’ün mimari estetiğine analiz

SADULLAH ORGAN

 

Eylül ayında gerçekleştirilen Belediye Meclisi’nde alınan karar ile oluşturulan Mimari ve Estetik Komisyonu Başkanlığı’na İnegöl Belediye Başkanvekili İnşaat Mühendisi Turgay Yel getirildi. Komisyonun yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanvekili Turgay Yel, “İnegöl’ün tarihi ve kültürel kimliğini yeniden kazandırmak, kente estetik katmak amacı ile oluşturulan Mimari Estetik Komisyonu, çalışmalarına kısa süre önce başladı. Komisyon üyelerimizle gerçekleştirdiğimiz toplantılar ile şehrimizin mimari estetiğinin analizini yapmaya başladık. Komisyonumuz, ilçemizdeki şehircilik, mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj mimarlığının estetik çözümlerine yönelik bina cepheleri, örnek kent mekanları, kentsel tasarım projeleri elde etmek için sunulan projeleri, uygulamaları, müracaatları incelemek, görüş bildirmek ve karar vermek amacı ile çalışacaktır” dedi.

Kentteki mimari yapıların fikir ve sanat eserleri yönetmeliğine uygun olarak özgün bir şekle girmesi ile ilgili detaylı bir analiz yapılmaya başlandığını belirten Yel, “Şehrimizin çehresini değiştirecek farklı alanlarda mimari estetiğe haiz güzel uygulamaların hayata geçirilmesi noktasında gerekli adımların atılması için çalışmalarımız sürecektir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X