İnegöl’ün yeşil alanları Büyükşehir’e devredildi

Olağanüstü toplanan İnegöl Belediye Meclisi, ilçede bulunan 5 yeşil alanın Büyükşehir Belediyesi’ne 10 yıllığına tahsis edilmesini kararlaştırdı.

İnegöl’ün yeşil alanları Büyükşehir’e devredildi

Meclis toplantısında Büyükşehir Yasası kapsamında İnegöl Belediyesi’nin mülkiyetinde olan Kemalpaşa Mahallesi’ndeki 222 bin 153 metrekarelik Kültürpark, Orhaniye Mahallesi’ndeki 25 bin 573 metrekarelik Botanik Park, Osmaniye ve Süleymaniye Mahallesi sınırlarında kalan İnegöl Revizyon İmar Planı’na göre park alanı olan 90 bin 100 metrekarelik alan, 83 bin 138 metrekarelik Cerrah Parkı ve 110 bin metrekarelik Alanyurt Kent Parkı’nın da bulunduğu yeşil alanlar Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesine karar verildi.

HELİTAKSİ ALANYURT’A

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BURFAŞ’ın Alanyurt Kent Parkı’nı tesise çevirerek, Helitaksi’yi bu bölgeye indirmek istediğini bildirdi.

Aktaş, “Bu büyüklükteki park bizden başka belediyelerde çok fazla yok. Bizde 5 tane park var. Bu arada Kültürpark düzenli kullanılan bir parkımız. 300 dönümlük Kültürpark’ın yıllık 1 milyondan fazla gideri var. Bunun yanında Cerrah Parkı’nın eskiden çok büyük nostaljisi vardı. Orayla alakalı çalışmalar yapıldı. Ama daha orijinal çalışmalar yapılıp tekrar İnegöl’e kazandırılması adına güzel bir çalışma olacak. Vahşi depolama alanı güzel bir park oldu, ama sosyal tesisleri kurmak lazım. Helitaksi ile beraber oranın İnegöl için güzel bir açılım olacağını düşünüyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X