İnşaat sektöründe Emlak Bankası umudu

Emlak Bankasının 16 yıl sonra yeniden açılacak olmasının büyük önem taşıdığını ifade eden sektör temsilcileri, durgunluk yaşayan sektörün bu sayede hareketlenmesini umuyor.

İnşaat sektöründe Emlak Bankası umudu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı’ tanıtım toplantısında konut, arsa ve gayrimenkul ağırlıklı çalışacak şekilde Emlak Bankasını tekrar faaliyete geçirmeye yönelik başvuruları gerçekleştirdiklerini belirtmişti.

Konuyu değerlendiren İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Emlak Bankasının tekrar faaliyet göstermesinin sektör açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Durbakayım, ‘’Temennimiz bankanın sektörü rahatlatacak ve önünü açacak yeniliklerle birlikte faaliyet göstermesi. Mesela banka sektöre destek vermek için gayrimenkul fonu oluşturabilir” dedi.

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin de, program kapsamında gayrimenkul sektörüne ilişkin çok değerli projelerin açıklandığını vurgulayarak, Emlak Bankasının tekrar faaliyete geçirilecek olmasını son derece isabetli bir karar olduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X