İnternette güvenlik uyarısı

Küresel siber güvenlik şirketi Kaspersky Lab’ın Baş Güvenlik Araştırmacısı David Emm, türkiye’deki internet kullanıcılarına önemli uyarılarda bulundu.

İnternette güvenlik uyarısı

Emm, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: ”Araştırmamıza göre Türk katılımcıların yüzde 46’sı güvelik önlemi almıyor, bilgisayarlarında ve mobil cihazlarında herhangi bir antivirüs veya internet güvenliği yazılımı kullanmıyor.

Parola saklama konusuna gelindiğinde ise Türkiye’deki kullanıcıların neredeyse yarısı (yüzde 48) parolalarını güvensiz bir şekilde saklarken, yaklaşık dörtte biri (yüzde 22) güvenliklerini riske atsa da parolalarını unutmamak için bir not defterine yazdığını belirtiyor.

Türk kullanıcıların yüzde 12’si ise tüm hesapları için tek bir parola kullanıyor. Bu sayede sorun yaşamadan çevrim içi kalabiliyor ancak etkili şekilde kullanılan tek bir anahtar, tüm çevrim içi hesaplarının kilidini açabiliyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X