Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

‘İran, Irak ve Hizbullah milisleri 2 bin dolar maaş alıyor’

Suriye’de muhaliflere esir düşen rejim komutanı Hassan, Esed rejiminin kendilerine ayda 25 bin Suriye lirası maaş verirken, İran, Irak ve Hizbullah savaşçılarına 2 bin dolar ücret ödediğini söyledi.

Suriye'de muhaliflere esir düşen rejim komutanı Hassan, Esed rejiminin kendilerine

Suriye’nin Halep vilayetinin güneybatısındaki çatışmalarda muhalif Suvar el-Şam birliğine esir düşen rejim komutanı Ahmed Muhammed Hassan, rejim birliklerine takviye operasyon için geldikleri bölgede Iraklı, Afgan savaşçıların ve Hizbullah milislerinin muhaliflere karşı savaştığını belirtti.

 

Esir komutan Hassan, Halep’in güneyindeki muhaliflerle çatışmalarda emirleri telsiz aracılığıyla İranlı saha komutanlardan aldıklarını ifade etti. Hassan, “Yabancı milislerle beraber savaşmıyoruz, onlara yaklaşmak yasak” ifadesini kullandı.

 

“Çatışmalarda ölenleri söylemiyorlar”

 

Hassan, Esed rejiminin yabancı milislere verdiği önem için, “Ben 25 bin Suriye lirası (62 dolar) alıyorum. İran, Irak ve Hizbullah milisleri ise aylık her biri 2 bin dolar maaş alıyor” ifadelerini kullandı. Hassan, geçim kaynakları olmadığı için bu işi yapmak zorunda kaldıklarını, aksi takdirde bir mutfak tüpü dahi alamayacaklarını söyledi.

 

Yabancı milislerin ölüm haberlerinin kendilerinden saklandığını ifade eden Hassan, “İranlı, Iraklı ve Hizbullah grupları çatışmalarda ölenlerini söylemiyorlar. İran ve Hizbullah komutanlarının öldürüldüğünü arkadaşlarımızdan öğreniyorduk” şeklinde konuştu.


Avatar Seç KAPAT
Yapay zeka, çok sayıda virüse karşı koruma sağlayabilecek ve salgınları
Sıradaki Haber Dünyada bir ilk: Yapay zeka aşı geliştirdi