İran’dan göçmen kararına tepki

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriyeli mültecilerin gelişini askıya alan ve aralarında İran’ın da bulunduğu 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklayan kararını eleştirdi.

İran’dan göçmen kararına tepki

Zarif, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, “Müslümanların ABD topraklarına girmelerinin engellenmesi aşırılık yanlıları için bir hediyedir” değerlendirmesinde bulundu. Zarif, “7 Müslüman ülkenin vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklamak ABD’nin iddialarının temelsiz olduğunun göstergesidir” ifadelerine yer verirken, Uluslararası camianın diyalog ve iş birliğine ihtiyacı olduğu değerlendirmesinde bulundu. İran Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da, “İran İslam Cumhuriyeti, yurttaşlarının haklarını ve saygınlığını savunmak amacıyla ABD’nin İran vatandaşlarına yönelik aşağılayıcı kısıtlamalarını kaldırıncaya kadar mütekabiliyet ilkesini uygulayacaktır” denildi.

ALMANYA’NIN AÇIKLAMASI

Alman hükümeti, ABD Başkanı Donald Trump’ın bazı Müslüman ülkeler için getirdiği ABD’ye giriş yasağına tepki gösterdi. Almanya Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, terörizme karşı gerekli kararlı mücadelenin belirli kökene veya inanca sahip insanların genel zan altında bırakılmasını haklı çıkaramayacağına inandığı söyledi. Merkel’in, ABD hükümetinin sığınmacılara ve bazı ülke vatandaşlarına getirdiği ABD’ye giriş yasağı nedeniyle üzüntü duyduğunu aktaran Seibert, Merkel’in bu tutumunu dün Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde dile getirdiğini bildirdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X