İşadamı Rıza Sarraf ABD’de tutuklandı

İşadamı Rıza Sarraf’ın, ABD’de, hükümetin İran’a uyguladığı yaptırımları delmek için komplo düzenlemek suçlamasıyla tutuklandığını açıklandı.

İşadamı Rıza Sarraf ABD’de tutuklandı

New York’ta federal savcılar, hazırladıkları iddianamede geçen hafta sonu Miami’deki havaalanında gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Zarrab ile henüz aranmaya devam edilen İran vatandaşları Kamelia Cemşidi ve Hüseyin Necafzade’nin milyonlarca dolarlık sahtekarlıkta bulunarak İran’a uygulanan ekonomik yaptırımları ihlal ettiğini öne sürdü. 

İddianamede İran hükümeti ve İran şirketleri adına çalıştığı öne sürülen sanıkların, banka işlemlerini İran, Türkiye ve diğer ülkedeki bazı şirketlerin uluslararası ağını kullanarak yaptığı ve aralarında ABD bankalarının da bulunduğu bazı finans enstitülerini dolandırdığı iddia edildi. 

Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) New York Ofisi Başkanı Diego Rodriguez, söz konusu suçların 2010 ve 2015 arasında işlendiğini ileri sürdü. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X