IŞİD 95 kişiyi kaçırdı 28 kişiyi infaz etti

Terör örgütü IŞİD’in, Irak’ın Salahaddin ve Enbar kentlerinde 95 kişiyi alıkoyduğu ileri sürüldü.

IŞİD 95 kişiyi kaçırdı 28 kişiyi infaz etti

Aşiret kaynaklarından alınan bilgiye göre IŞİD militanları, Enbar’a bağlı El-Kerme kazasında El-Cemile aşiretinden alıkoyduğu 45 kişiyi Irak güvenlik güçleri için casusluk yapmakla suçladığı belirtildi. IŞİD militanlarının, Salahaddin kentinde de aralarında asker, güvenlik görevlisi ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 50 kişiyi evlerinden alıp bilinmeyen bir yere götürdüğü iddia edildi. Terör örgütü IŞİD’in ayrıca, Suriye’nin Rakka kentinde 13 Sünni aşiret üyesini de Esad rejimiyle işbirliği yapmak ve sivil yerleşim bölgelerinde bombalı araç patlatmak suçlamalarıyla infaz etti. Irak’ın Felluce kentinde de 15 kişinin terör örgütü IŞİD militanları tarafından öldürüldüğü gelen bilgiler arasında.

40 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Irak’ın Enbar vilayetinin Bağdadi beldesinde 40 IŞİD militanının öldürüldüğü iddia edildi. Hit İlçe Emniyet Amiri Salih ed-Duleymi, aşiretlerin de desteklediği güvenlik güçlerinin Bağdadi beldesine saldıran terör örgütü IŞİD militanlarıyla girdiği çatışmada, 30 militanın öldürüldüğünü bildirdi. Duleymi, Hit ilçesinin Elus ve Elbu Hayat köylerinde de sızma girişiminde bulunan 10 militanın bölgede konuşlanmış askerlerce etkisiz hale getirildiğini kaydetti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X