IŞİD’in bombasıyla yaralanan Suriyeli aile yardım bekliyor

İnegöl İlçesi’nde iş bulamayınca 8 ay önce ülkelerine dönen 4 kişilik Neccar Ailesi, 7 gün önce Aziziye bölgesinde IŞİD’in saldırısında evleri yıkılınca, yeniden ilçeye geldi. Neccar Ailesi, vücutlarındaki yanıkların tedavisi için yardım beklediklerini sö

IŞİD’in bombasıyla yaralanan Suriyeli aile yardım bekliyor

Ülkelerindeki savaştan kaçarak İnegöl’e gelen Neccar Ailesi, iş bulamayınca 8 ay önce ülkelerine döndü. 4 kişilik ailenin yaşadığı Aziziye bölgesine 7 gün önce IŞID tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda evleri yıkılan Neccar Ailesi’nin 1 ve 3 yaşındaki çocukları ile anne ve babanın vücutlarında yanıklar oluştu. 5 gün önce İnegöl’e yeniden gelen aile Devlet Hastanesi’ne başvurdu. 

“7 GÜNDÜR GÖZÜMÜZE UYKU GİRMİYOR”

Baba Mahmud Neccar, 7 gündür gözlerine uyku girmediğini ve sürekli öksürdüklerini belirterek, gıda tüketemediklerini sadece su ve süt içebildiklerini bildirdi. Saldırıda atıldığını iddia ettikleri kimyasal bomba nedeniyle yaşadıkları büyük sağlık sorununun çözülmesi için yetkililere çağrıda bulunan baba Neccar, çocuklarının ve eşinin de aynı durumda olduğunu belirtti.

“KİMYASAL BOMBA KULLANDILAR”

Yaşadıkları olayı anlatan baba Mahmud Neccar, “Bir yıl önce Suriye’deki iç savaş nedeni ile Türkiye’ye geldik. Burada iş bulamayınca tekrar memleketime gittim. 8 ay Suriye’de kaldım ama orada da iş yoktu. 7 gün önce IŞİD’in saldırısı gerçekleşti. Saldırıda kimyasal bomba kullandılar. Evimizdeki her şey yerle bir oldu. Eşyalar kullanılmayacak hale geldi. Çocuklarım ve benim psikolojim bozuldu. Kimyasal bomba nedeni ile her tarafımızda yanıklar oluştu. Sırtımda bacaklarımda ve karın bölgesinde, kısacası vücudumun her tarafında yanıklar var. 2 çocuğum ve eşimde yanıklar var” dedi.

Kimyasal bombanın büyük zarar verdiğini aktaran Neccar, “Bombanın patladığı günden bu yana ben, hanımım ve küçük çocuğum uyku uyuyamıyoruz. Oğlum ise aralıklarla uyuyup tekrar kalkıyor. Tam olarak o da uyuyamıyor. Görmekte zorlanıyorum. Sürekli öksürüyorum” diye konuştu.

“TEDAVİYE İHTİYACIMIZ VAR”

İnegöl’e tekrar geldiklerinde yakınlarının yanına yerleştiklerini bildiren Neccar, “İnegöl Devlet Hastanesi’ne tedavi için gittik ama sadece bize kısa süreli oksijen tedavisi uyguladılar. İlaç ve detaylı olarak muayene olmadı. Şu anda tedaviye ihtiyacımız var. Her tarafımız yanıyor. Yiyecek olarak bir şey yiyemiyorum. Sadece su ve süt içiyorum. Evimize bir tek küçük kardeşim Muhammed bakıyor. Bir evde 7 kişi kalıyoruz. Şu anda acil olarak muayene olmaya ihtiyacımız var. Bu durum çok acı verici. Lütfen bizlere yardımcı olun” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARIN KAFALARINI KESİYORLAR

IŞİD katliamını da anlatan Neccar, “IŞİD ile Esed sürekli bombardıman altında tutuyor insanları. Oralarda olan vatandaşların kafalarını kesiyorlar. Dün 25 kişinin daha kafasını kesmişler” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X