Bir kez daha anımsatmakta yarar var… 1989 yerel seçiminde Bursa’nın gündemine trafik girdi ve adaylar bu sorunu çözecek projeler vaat ettiler.
O zamandan beri…
Büyükşehir Belediye Başkanları öncelik olarak trafik sorunu çözmek için projeler ürettiler. Yeni yollar açıldı, köprülü kavşaklar yapıldı, kavşaklar düzenlendi. Fakat trafik bu kentin birinci sorunu olmaya devam ediyor.
Elbette bunun pek çok nedeni var, artan araç sayısı da en önemli etkenlerden biri. O nedenle de, trafik akışını düzenleyecek önlemler konuşuluyor.
Yıllardır…
Hem şehirlerarası, hem servis taşımacılığı yapan, BOYKOOP Başkanlığı döneminde Bursa Terminali’nde çok başarılı düzenlemelere imza atıp işleyişi düzelten Halil Güleç’ten gözlemlerine dayalı öneriler geldi.
Dikkat çektiği nokta şu:
“Trafiği rahatlatmak için kurulan metroya paralel işçi servisleri çalışıyor ve metroyla rekabet yaratılıyor. Oysa servisler metroya dikey çalışmalı.”
Bu noktada…
Önüne metro istasyonu yapılmasına karşın personel servisi olan kimi yerlerden örnekler veriyor.