İŞKUR’dan Bursa’da bir ilk! İş arayanlar mutlaka okuyun…

İŞKUR, Bursa’da ilk kez ‘‘Sanal İstihdam Fuarları” düzenliyor. İş arama sürecindeki vatandaşın işe yerleştirilmesine aracılık edecek olan fuar, bugün ve yarın çevirimiçi düzenlenecek.

İŞKUR’dan Bursa’da bir ilk! İş arayanlar mutlaka okuyun…

Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İŞKUR’un Türkiye genelindeki ilk yerel ‘‘İŞKUR Bursa 1. Sanal İstihdam Fuarı”nı bugün başlatıyor.

11-12 Ağustos’da düzenlenecek 2 günlük organizasyona, istihdam oluşturma potansiyeli yüksek firmalar katılım sağlayacak. Böylecek ekranlar, iş arayan ile işvereni buluşturacak. Sanal İstihdam Fuarı’nda işyerlerinin stantlarına dijital ortamda iş başvurusu yapabilecek olan vatandaşlar, canlı çerimiçi seminerlere katılabilecek ve işverenle chat imkanı bulacak. Online iş görüşmeleri de tamamen ücretsiz olacak.

KATILIM KOŞULLARI

İŞKUR’dan dün yapılan yazılı açıklamaya göre, https://sanalistihdamfuari.iskur.gov.tr adresindeki fuara istenilen yer ve zamanda cep telefonu, bilgisayar veya tabletle katılım sağlanabilir… İŞKUR’a kaydı olmayanların internet üzerinden kayıt yaptırmasının ardından, fuar tarihlerinde kullanıcıya şifre gönderilecek. Bu kullanıcı adı ve şifreyle fuara giriş sağlanacak. Bu arada, profilinize önceden hazırladığınız CV’yi yüklemeniz veya yeni bir CV oluşturmanız da gerekecek. Katılımcı firma yetkilileri ile sanal görüşmelerinizi yaptıktan sonra, istediğiniz firmaya CV’nizi bırakabileceksiniz.

İŞTE ARANAN MESLEKLER

İŞKUR, en fazla açık iş ilanı olan meslekleri açıkladı. En fazla açık iş, imalat sanayi sektöründe yer aldı. Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) dün açıkladığı verilere göre; Türkiye’de açık iş sayısı, temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,9 düşüşle 154 bin 619 oldu. 2022 Ocak-Temmuz döneminde ise açık iş sayısı yüzde 41,3 artışla 1 milyon 329 bin 398 olarak belirlendi. Açık işlerin 98,5’i özel sektörden alınırken, sektörler itibarıyla en fazla açık iş (547 bin 88 açık iş) imalat sanayi sektöründe yer aldı.

EN FAZLA AÇIK İŞ İLANI VERİLENLER

1 Beden İşçisi (Genel) 18 bin 392
2 Temizlik Görevlisi 3 bin 476
3 Makineci (Dikiş) 2 bin 28
4 Satış Danışmanı / Uzmanı Bin 985
5 Ön Muhasebeci Bin 463
6 Gazaltı (Mıg-Mag) Kaynakçısı Bin 404
7 Konfeksiyon İşçisi Bin 393
8 Garson (Servis Elemanı) Bin 253
9 Özel Güvenlik Görevlisi (Silahsız) Bin 196
10 Şoför-Yük Taşıma Bin 13

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X