İspanya’dan gelen hayvanlar karantinada

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İspanya’dan Türkiye’ye getirilen hayvanlara el koyduklarını ve 21 günlük karantina süresinin devam ettiğini söyledi.

İspanya’dan gelen hayvanlar karantinada

Bakan Pakdemirli, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünde düzenlenen ‘Yeraltı Barajları Eylem Planı’ tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İspanya’dan getirilen ve belgede sahtecilik yapıldığı anlaşılan hayvanlara yönelik soru üzerine Pakdemirli, söz konusu hayvanların İspanya’dan yola çıkıp, Lübnan’a gitmesinin planlandığını ancak Türkiye’ye getirildiğinin tespit edildiğini kaydetti. Bakanlığın şüphe ve tespitleri üzerine hayvanların kontrol belgelerinde sahtekarlık yapıldığının görüldüğünü dile getiren Pakdemirli, ‘’Bundan sonra hayvanlara el koyduk. Hayvanlar karantina altında, her türlü kan alındı. Hiçbir sıkıntı yok, 21 günlük karantina süresi devam ediyor. Bu süre içinde sağlıklıysa hayvanları Türkiye’ye ithal edip millileştiriyorsunuz. Sağlıklı değilse de itlaf ediyorsunuz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X