İşsizliğin en büyük sebebi yüksek faiz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Selçuk Öztürk, Türkiye’deki işsizliğin en büyük sebeplerinden birisinin yüksek faiz olduğunu söyledi.

İşsizliğin en büyük sebebi yüksek faiz

Öztürk, tüm dünyanın belirsizliğin ve stresin çok yüksek olduğu bir yılı geride bıraktığını belirtti. ABD ile Çin arasında başlayan ticaret savaşlarının geçen yıl piyasaları ve ekonomik kararları etkilediğini ifade eden Öztürk, IMF’nin 2020 yılı için küresel büyüme tahminlerini artırdığını hatırlattı. Bunun biraz zor gözüktüğünü kaydeden Öztürk, ‘’Çünkü yüzde 3,4 büyüme iyimser bir rakam. Dünya Bankası ise bunun yüzde 2,5 şeklinde olacağını belirtti. 2020 yılının küresel ekonomi için toparlanma yılı olacağını ve 2021’den itibaren daha büyük büyümelere ulaşılacağını öngörüyoruz” dedi.

YATIRIMLARI DURDURUYOR

İstihdam verilerinin geçen yıl içerisinde durgunlukla beraber olumsuz bir durum sergilediğini dile getiren Öztürk, geçen yılın ekim ayında 15 yaş ve üzeri işsiz sayısının 4,4 milyon kişi olduğunu vurguladı. Selçuk Öztürk, ‘’İşsizliğin birkaç yıl içerisinde yüzde 10 civarına gerilemesini bekliyoruz. Enflasyona baktığımızda geçen yılı 11,84 ile kapattık. Bu yılın sonunda ise yüzde 10’un altına ineceğine inanıyoruz. Öte yandan, Türkiye’deki işsizliğin en büyük sebeplerinden birisi yüksek faizdir. Çünkü yüksek faizler yatırımları durduruyor. Duran yatırımlardan dolayı da işsizlik artıyor. İşsizliğin sebebini arayacağımız yer faizlerdir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X