İstanbul Caddesi’ndeki kentsel dönüşümün devamı gelecek mi?

Geçmişteki aşırı göç baskısıyla imar kontrolü kaçan kentlerin düzensiz yapılarını modern şehre yakışır hale getirmek kolay olmuyor.

Kimseye sormadan, ruhsatsız olarak arsasına kat üstüne kat çıkan vatandaşlar dönüşüm görüşmelerinde her kata birer daire isteyince yap-satçı ve belediyeler işin altından kalkamıyor.

Dev birer köye dönen metropollerde plansız inşaa edilen yapılar bugün belediyelerin başını ağrıtıyor.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

İstanbul Caddesi’ndeki kentsel dönüşümün devamı gelecek mi?
Ruhsatsız gelişen bölgelerde uygulanmak istenen dönüşüm modellerinden istenilen sonuç alınamıyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi bir süre önce İstanbul Caddesi‘ndeki, Yeşilova Mahallesi sınırlarında kalan dev arsasını gelir ortaklığı yöntemiyle sattı.
Başka bir ifadeyle, kat karşılığı özel sektöre devredilen arsadan elde edilecek imalatların yüzde 47,5‘u Büyükşehir Belediyesi‘nin olacak.
Kent ortasında çöplüğe dönüşen bu arsadan Büyükşehir Belediyesi hiç elini sürmeden neredeyse ortaya çıkan kapalı mekanların yarısına sahip olacak.
Fakat, geçmişte kamulaştırma ve anlaşma yoluyla oluşturulmuş arsadan elde edilen bu mekanlar hangi yöntemle değerlendirilecek?

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X