İşte Bursa’daki Suriyeli göçmen sayısı…

Göçmen kenti Bursa’yı çok yakından ilgilendiren uyum konusu, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün internet ortamında gerçekleştirdiği Marmara Bölgesi yerel medya buluşmasında masaya yatırıldı. Sorumuzu cevaplayan Uyum ve İletişim Daire Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu kentte 178 bin 154 Suriyeli göçmen yaşadığını açıkladı. Bursalı olan Kadıoğlu, göçmenlerin aldığı sağlık hizmetinden iş yaşamlarına spekülatif konularda bilgiler verdi… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı..

İşte Bursa’daki Suriyeli göçmen sayısı…

Manzara şu… Başka kentlerdeki kadar olmasa da Bursa’da Suriyeliler konusunda zaman zaman olumsuzluklar yaşanıyor. Bu da, göçmenlere karşı hoşgörülü bir kentin alışılmış yapısıyla çelişiyor.

Bu durum…

Bölge bölge yapılan Yerelde Basın Buluşmalarının üçüncüsü Marmara Bölgesi yerel gazetecileriyle gerçekleşti.

Buluşmada…

Türkiye’de 190 milletten 4.8 milyon yabancı yaşadığını söyleyen Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Uyum ve İletişim Daire Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu, bazı kentlerde ortaya çıkan görüntüler için şunu söyledi:

Suriyeli göçmenler zaman zaman olaylarla anılıyorlar. Fakat bunlar da daha çok kendi aralarında oluyor. Böyle bir durum Balkan göçmenlerinde olmuyor, çünkü büyük oranda aralarında akrabalık bağı var. Suriyeli göçmenlerde bu söz konusu değil.”

Sorumuz üzerine…

Bursalı olan Kadıoğlu, kentteki Suriyeli göçmen sayısını açıkladı:

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X