İşte yeni İpekiş

Bursa’nın köklü üretim tesislerinden biri olan ve temelini 2 Ekim 1925’te Atatürk’ün attığı İpekiş, Termal Kür Merkezi olmak için gün sayıyor.

İşte yeni İpekiş

SEYİT GÜNDOĞAN

Yıllardır Bursa’nın gündeminde olan ve ilk olarak otel ve AVM yapılması düşünülen İpekiş, gerekli plan değişiklikleri ile Özel Sağlık Tesisi Alanı içine alınması ve Anıtlar Kurulu’nun onaylamasının ardından kente değer katacak bir Termal Kür Merkezi olarak hayata geçmeye hazırlanıyor. Bursa’da başta stadyum olmak üzere ses getiren projeleriyle adından söz ettiren Yüksek Mimar Hasan Sözüneri tarafından projelendirilen İpekiş Termal Kür Merkezi, Bursa’nın ‘termal kenti’ özelliğini tekrar kazanma anlamında öncü olacak.

Kür Merkezi, Kültürpark ve kent merkezine yürüyüş mesafesinde olması, termal su kaynaklarının bölgede yer alması, sağlık tesislerine ulaşılabilirliği, termal sıcak suyun günübirlik kullanımda halkın hizmetine sunulmasını kolaylaştırıcı ortam oluşturması ve raylı sisteme yakınlığı bakımından stratejik öneme sahip olacak.

ATATÜRK İÇİN ÖZEL ANI KÖSESİ

Kür Merkezi için oluşturulan mimari tasarımda; Fabrika İdari Binası, Lojman Binası ve Su Kulesi gibi tescilli yapıların mimari özelliklerine dikkat edilirken, mevcut  ağaç dokusunun korunarak, ilave yeşil teraslarla doğal bir ortam oluşturulması hedeflendi. Mimari projede; tescilli binaların gelecek kuşaklara aktarımı için yeni proje ile entegre edilerek, özgün karakterine en az müdahale ile mimari karakterlerinin öne çıkması sağlandı. Atatürk’ün 1925 yılında tesisin yapımı için ilk adımı attığı idari bina sergi amaçlı kullanılırken, binada Atatürk Özel Anı Köşesi oluşturulacak.

KOZA GÖRÜNÜMLÜ BİNA

Konsept projedeki binalarının mimari formunun tercihinde; İpekiş firmasının kurumsal logosundaki motif ile Bursa ile özdeşleşmiş ipek kozasının örgüsünün simgesel biçimlenişinden etkilenildi. Buna göre; ipeğin elde edilmesi için kozanın işlenmesinde sıcak suyun kullanılması ile termal kür merkezinde de sıcak suyun ön planda olması arasında bağ kurularak, mimari biçimlenmede kültürpark ve arazideki doğal yeşil ortamla bütünleşen koza görünümlü bina benimsendi.

55 BİN METREKARELİK ALANA SAHİP OLACAK

Yaklaşık 55 bin metrekare alana sahip projede; Termal Kür Merkezi işlevi için gerekli tedavi amaçlı çok kapsamlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon birimlerinin yanı sıra, farklı ihtiyaçlara cevap verebilen yatak bölümleri, rekreasyon alanları, tematik restoranlar, toplam sayısı 30’a varan farklı amaçlı havuzlar, Bursa hamam kültürü ihtiyacının karşılanması için günübirlik hamam ve açık havuz kullanım tesisleri, toplantı, seminer, konferans salonları, diğer sosyo-kültürel tesisler bulunacak. Proje aynı zamanda; Bursa’nın tekrar ‘termal kent’ olarak anılmasını sağlayacak yeni yatırımlar için öncülük edecek imkanlarla donatıldı.

“SAĞLIK TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın turizm kenti olma hedefi doğrultusunda İpekiş’in bulunduğu alanın sağlık merkezi olmasının büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “Sağlık kendi olmak istiyorsak bu tür yatırımlara öncelik vermemiz gerekiyor. Bursa termal sularına sahip bir kent olduğu için buraya yapılacak olan kür merkezi de hedeflediğimiz stratejiye uyan bir yatırım olma anlamında büyük önem taşıyor. Bu yatırım sayesinde Bursa hedeflediği turizm kenti olma yolunda önemli bir adım atarken, bu kür merkezi sağlık turizmine ciddi katkı sağlayacak ve insanların Bursa’ya gelmesi noktasında önemli rol oynayacak” diye konuştu.         

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X