İstihdam kapısı Yıldırım’da aralanıyor

Yıldırım Belediyesi, İstihdam Masası ile önemli çalışmalara imza atarak çeşitli nedenlerden dolayı işinden ayrılmak zorunda kalmasına rağmen iş hayatını sürdürmek isteyen vatandaşların iş bulmalarında kolaylık sağlıyor.

İstihdam kapısı Yıldırım’da aralanıyor

Yıldırımlılara en hızlı ve kaliteli şekilde hizmet vermek için çalıştıklarını aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Belediyeciliğin ana unsurlarından olan sosyal belediyecilik kapsamında etkin, verimli ve kaliteli hizmet sunmanın yolunun insanlarımızı yakından tanıyarak, onların ihtiyaçlarını bilerek bu kapsamada proje geliştirmekten geçtiği bilinciyle çalışıyoruz. Sosyal çalışmalarımızın yanı sıra vatandaşlarımızın istihdamına katkı sağlayarak, insanlarımızın evlerine ekmek götürmesine yardımcı oluyoruz” dedi.

İŞVEREN VE İŞÇİYİ BULUŞTURUYORUZ

İstihdam Masası’na ise iki buçuk yıl boyunca 12 bin 100 başvuru yapıldığını ve bunların 6 bin 530’unun firmalara yönlendirildiğini de aktaran Başkan Edebali, “İstihdam Masasında görevli personellerimiz hizmet binamıza gelen vatandaşlarımızla birebir görüşüyor. İş arayan hemşerilerimizi ilgili çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmalara yönlendirerek 750 hemşehrimizin iş sahibi olmasını sağladık. İşveren ile çalışmak isteyen hemşerilerimizi bir araya getirerek adeta aracılık yapıyoruz. İş isteyenin iş, eleman isteyenin eleman bulmasına yardımcı oluyoruz. Yine meslek edindirme kurslarımızla hemşerilerimizin meslek sahibi olmasına katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

İSTİHDAM MASASI VATANDAŞIN YANINDA

Yıldırım’da işsizlik yaşayan vatandaşların öncelikli olarak Yıldırım Belediyesi İstihdam Masasına başvurmalarını gerektiğinin önemine dikkat çeken Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Konusunda uzman görevli arkadaşlarımız başvuru yapan vatandaşlarımızın niteliklerine uygun iş olanaklarını anında araştırarak yanıt veriyor. Bunun yanında kendi işini kurmak isteyen ya da meslek sahibi olmak isteyenlere de yardımcı oluyor. Bu vesileyle günümüzün kanayan yarasına çözüm bulmak için hizmetlerimizi aksatmadan devam ettiriyoruz” diye konuştu.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X