‘İstihdam yaratamıyoruz’

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, tehlike çanlarının çaldığını söyledi.

‘İstihdam yaratamıyoruz’

Türkay, önceki gün açıklanan işgücü istatiklerini değerlendirdi. Nisan ayında işsizlikte ciddi bir düşüş göründüğünü belirten Türkay, bu rakamdan ziyade istihdam rakamlarına bakmanın süreci daha iyi anlamaya yardımcı olacağını vurguladı.

Türkay, ‘’İstihdam rakamları bize acı gerçeği söylüyor. Rakamlardaki düşüş tehlike çanlarının çaldığını gösteriyor. Bir yılda 2 milyon 585 bin kişi düşme var. 28 milyon 199 bin kişi olan istihdam piyasası bu daralmayla 25 milyon 614 bin kişiye, istihdam oranı ise 4,9 puanlık azalışla yüzde 46’dan 41,1’e gelmiş durumda. Yani istihdam yaratamıyoruz. Fabrikalar, daha küçük ölçeklere inmek zorunda kalıyor. Özellikle hizmet sektörü 1 milyon 524 binlik bir daralmayla iyi bir tablo önümüze koymuyor. Ayrıca iş arayanlar da umutsuzlukla bu gayretlerinden vazgeçiyor” dedi.

DAHA ZOR GÜNLER GÖREBİLİRİZ

Çözümün hep dile getirdikleri gibi ihracat hedefli üretimi, tarımsal üretimi ve hizmeti artırarak büyümeye odaklanmaktan geçtiğinin altını çizen Türkay, şunları kaydetti: ‘’Eğer bir an önce bunu yakalayamazsak, istihdam kapasitemizin düşmesine seyirci kalmaya devam edeceğiz. Gelecekte daha zor günler bizi bekliyor olabilir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X