İşverenlerimiz ve bağımsız çalışanlar açısından çok önemli iki düzenleme

Bilindiği Üzere 9 Haziran 2021’de yürürlüğe giren 7326 sayılı Kanun ile SGK alacakları için yeniden yapılandırma imkanı getirilmiş ve Yapılandırmanın kapsamı oldukça geniş tutularak 2021 Nisan ayı ve öncesi SGK ‘ya ait kurumun tüm alacakları yapılandırma kapsamına alınmıştır. Gerek taksit süresinin uzunluğu ve toplamda 36 aya kadar ödeme süresi, peşin ödeme avantajı, gerekse kredi kartıyla ödeme, elektronik ortamda başvuru imkanı gibi yollarla işverenlere ve sigortalılara önemli kolaylıklar sunulmuştur. Olay Gazetesi Yazarı Fatih Acar’da bugünkü yazısında getirilen bu kolaylıklar ilgili 2 önemli düzenlemeden bahsediyor…

İşverenlerimiz ve bağımsız çalışanlar açısından çok önemli iki düzenleme
HABERİ PAYLAŞ

BORCUNU YAPILANDIRAN İŞVERENLERİMİZ AÇISINDAN İSTİHDAM TEŞVİK AVANTAJI

Ülkemizde en önemli sorunlardan biri olarak görülen istihdam sorununun çözümü amacıyla son 10 yılda 22 ayrı teşvik düzenlemesi gerçekleştirildiği ve uygulamaya koyulduğu, Bu düzenlemelerin çok önemli bir kısmının uygulamasının halen devam etmekte olduğu Mevzuatın karmaşık ve Teşviklerin farklı kanunlara dağıtılmış olması ,Şirketlerin İK ve muhasebe birimlerinin yanlış yapma riski nedeniyle teşviklere mesafeli durması,Teşviklerden optimal düzeyde yararlanmak için mutlaka Profesyonel destek alınması gerektiği gibi nedenlerle işverenlerimizin  teşviklerinden yeterince istifade edemediğini belirtmiş ,konuyla ilgili ne yapılması gerektiği konularını daha önce ayrıntılı bir şekilde ele almıştık.

Teşviklerden Yararlanmak İçin İşverenlerimizin Borcu Bulunmaması Gerekiyor.

Bu konuda önemli bir husus  teşviklerden yararlanılabilmesi için işverenlerimizin borcunun bulunmaması ve kayıtdışı çalıştırmamaları zorunluğudur.Bu kapsamda pandemi nedeniyle çok sayıda işverenimiz ekonomik sıkıntıya girmiş ve borçlarını ödeyemedikleri için kendileri için çok önemli avantajlar içeren teşviklerden yararlanamamışlardır.

100 ÇALIŞANI OLAN BİR  İŞLETMEDE YILLIK 720.000 TL KAZANÇ

Bu kapsamda borçları bulunan işverenler borçlarını 7326  sayılı kanuna göre yapılandırmaları durumunda borçlu olmaları nedeniyle yararlanmadıkları teşviklerden yararlanmaya başlayacaklardır. Örneğin 100 çalışanı  olan ve yaklaşık 25 çalışanı teşviklerden yararlanma potansiyeli olan bir işyerinde ortalama 5000 TL brüt ücret ödendiği dikkate alındığında , yapılandırma sonrasında, sadece 5 puanlık prim indirimi aylık 25.000 TL olacaktır. Diğer 21 teşvikle birlikte değerlendirildiğinde ise, işverenin yapılandırma sonrası aylık kazancı yaklaşık 60.000 TLyıllık ise 720.000 TL olacaktır. Diğer taraftan  yapılandırma başvurusunda bulunan ve borcunu taksitlendiren işverenler, kamu ihalelerine girişte “borcu yoktur” yazısı alabilecekler, yani ihaleye girebileceklerdir.

Fatih Acar’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X