İtalyan devinden Türk fındığına destek

Dünyanın en büyük fındık ithalatçısı olan ve bu yıl başında Türkiye’nin fındık ihraç rekortmeni firması Oltan Gıda’yı satın alan İtalyan devi Ferrero, Türkiye’de sektörle ilgili tüm kuruluşlarla işbirliği yaparak ve üretimden tüketime kadar sürdürülebilir

İtalyan devinden Türk fındığına destek

Ferrero’nun Fındıktan Sorumlu Üst Düzey Sorumlusu ve Genel Direktörü Lucio Gamiero, Ferrero Grubu Şef Kontrolörü Andrea Cicolin ve Oltan Gıda CEO’su Orhan Oltan ile Trabzon Ticaret Borsası’nı (TTB) ziyaret etti. 

Heyet üyeleri, üretim aşamasından tüketime kadar olan süreçte sektör için yapılacak her türlü çalışmaya destek vereceklerini açıkladı. Lucio Gamiero, Ferrero’nun fındığın üretimden sanayisine kadar tüm sürecinde faaliyet gösterdiğine dikkat çekerek, ‘Fındığın Türkiye için de önemini biliyoruz. Son yıllarda verim ve kaliteyi arttırmak için yapılan çalışmaları takdirle izliyoruz. Bunlara Ferrero olarak her türü desteği vereceğiz. 

 

Firma olarak da projeleri hayata geçireceğiz. Hedefimiz üretimden tüketim aşamasına kadar herkes için sürdürülebilir politikaları uygulamaktır. Bunun için kısa, orta ve uzun vadeli projeler geliştirerek birlikte çalışacağız” dedi.

YENİ BİR SAYFA AÇACAĞIZ

Gamiero, Oltan Gıda’yı alma aşamasında Türkiye’de sektörde detaylı araştırma yaparak karar verdiklerini hatırlattı. Gamiero, ”Ticaret Borsası’nın verim ve kaliteyi arttırmak için yaptığı çalışmalara şimdiye kadar destek verdik. Bundan sonra daha fazla vereceğiz. Fındıkta üretenler var, tüketenler var. Bir her iki kesimi de mutlu etmenin çabası içindeyiz. Doğrusu da budur. Böylesine değerli bir üründe hep birlikte yeni bir sayfa açacağız’ diye konuştu.

TÜRKİYE’YE GELİŞİ OLUMLU

TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav da, Türkiye fındık ticaretinin yüzde 40’a yakın bölümünü oluşturan firmaların TTB’ye üye olduğunu vurguladı. Cirav, Ferrero gibi dünya çapında yatırımcı bir kuruluşun Türkiye’ye gelmesini ve fındık sektörüne girmesini olumlu değerlendirdiklerini söyledi. TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ise, ‘Dekarda ortalama 80-90 kilogram civarında ve çok düşük olan üretimi arttırmak için yaptığımız örnek çalışmalara her kesimden destek geliyor. Ferrero da bunlardan biri’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X