İthalatın önüne geçme hedefi

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, öncelikli hedeflerinin ithalatın önüne geçmek olduğunu söyledi.

İthalatın önüne geçme hedefi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma hedefleri doğrultusunda Tarım A.Ş. tarafından yürütülen ‘Kaliteli Ahududu Yetiştiriciliği Projesi’ ilk meyvelerini vermeye başladı. Başkan Aktaş, mart ayında çiftçilere dağıttıkları ithal polka cinsi ahududu fidanlarının meyve vermesi üzerine İnegöl’de ahududu hasadına katıldı. Buradaki konuşmasında tarımsal kalkınmanın desteklenmesi ve kaliteli üretimin sağlanması hedefiyle önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini belirten Aktaş, bu çalışmalardan birinin de Tarım AŞ tarafından yürütülen ‘Kaliteli Ahududu Yetiştiriciliği Projesi’ olduğunu hatırlattı. Aktaş, ‘’Bursa’nın ahududu yetiştiriciliğini güçlendiren proje kapsamında üreticilerin, Bosna Hersek’teki eğitim faaliyetlerine katılmalarını ve fidanların yetişme ortamını ve uygulamaları bizzat yerinde incelemelerini sağladık. Bursa’ya yeni bir ahududu cinsi ‘polka’yı kazandırdık ve şimdi bu fidanlar ilk meyvelerini verdi. Kalitesi, dayanımı, taze tüketime uygunluğu ile ahududumuz artık dünya pazarlarına hazır hale geldi. Öncelikli hedefimiz ithalatın önüne geçmek. Bu noktada ‘polka’ cinsi ahududu fidanlarını, doku kültür laboratuvarlarında çoğaltarak şehrimizde üretiminin daha da arttırılmasını hedefliyoruz. Daha önce hedefimiz 10 bin ton demiştik ve bu hedefe emin adımlarla yürüyoruz” dedi.

BURSA İÇİN ZENGİNLİK OLACAK

Söz konusu ahududu cinsinin ihracata yönelik bir cins olduğunu dile getiren Aktaş, Bursa’nın üretilen iri, dayanıklı ve lezzetli ahududuları yurt dışına ihraç etmeye bir adım daha yaklaştığını kaydetti. Alinur Aktaş, şöyle devam etti: ‘’Doğru adımlarla, üretimi teşvik etmeye devam edeceğiz. Biz inanıyoruz ki kırsal kalkınma Bursa için bir zenginlik olacak. Arkadaşlarımız 4-6 Eylül’de Hong Kong’da olacak. Asia Fruit Logistica Fuarı’nda şehrimizde üretilen tüm meyve ve sebzeleri tanıtacak ve müşterilerle buluşturacaklar. Bu fuarda özellikle ahududu ve yaban mersinini de tanıtacağız. Çalışmalarımız ve yatırımlarımızla önümüzdeki dönemde Bursa incirde olduğu gibi yurt dışına ihraç ettiği yaban mersini ve ahududu ile de adından söz ettirecek.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X