İzinsiz kazı operasyonları: 15 gözaltı

Eskişehir’in Sivrihisar ve merkez Odunpazarı ilçelerinde jandarma tarafından düzenlenen iki operasyonda, izinsiz kazı yaptıkları iddia edilen 15 şüpheli gözaltına alındı.

İzinsiz kazı operasyonları: 15 gözaltı

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Odunpazarı Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yukarıılıca Mahallesi Domuztepe mevkisi ile Sivrihisar ilçesi Paşakadın Mahallesi Karayatak mevkiinde kaçak kazı yaptıkları öne sürülen 15 kişiyi yakaladı.

Bu bölgelerde bazı noktaların kazıldığını tespit eden ekipler, 10 dinamit lokumu, ateşleme kapsülleri, 50 metre saniyeli fitil, 2 jeneratör, ruhsatsız av tüfeği, yer tespit cihazı, gaz maskesi, elektrik kablosu ile kazıda kullanılan çeşitli aletler ele geçirdi.

47 bin 250 lira ceza

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan şüphelilere, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettikleri gerekçesiyle 47 bin 250 lira ceza uygulandı.

AA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X