‘İzinsiz’ Nevruz gerginliği

Türkiye genelinde yaşanan terör olayları nedeniyle alınan sıkı güvenlik önlemleri, Nevruz kutlamalarını da olumsuz etkiledi. Birçok şehirde kutlamalar iptal edilirken, bazı illerde güvenlik güçleri ile göstericiler arasında gerginlik çıktı.

‘İzinsiz’ Nevruz gerginliği

İstanbul ve İzmir’de Nevruz öncesi düzenlenen operasyonlarda 2’si çocuk 37 kişi gözaltına alınırken, Mardin Derik’te de Nevruz kutlamalarında kullanılacağı ileri sürülen 24 bidon içerisinde piknik tüpleriyle güçlendirilmiş 613 kilo patlayıcı ele geçirildi.

Eskişehir’de ise havlu ve kağıtlarla yakılan ateşle yapılan Nevruz kutlaması, beklenen katılımın olmaması nedeniyle kısa sürdü. 

BATMAN’DA OLAYLAR

Batman Valiliği, Nevruz kutlamalarına güvenlik gerekçesiyle izin vermeyince kentin birçok yerinde olay çıktı. Durdurulan bir şüpheli aracın içinde arama gerçekleştirilirken, 5 kişi yere yatırılarak üstü arandı. Alana gitmek isteyenlere izin vermedi, olası saldırıya karşı alanda keskin nişancılar da hazır bekletildi. Birçok noktada toplanan guruplara polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulundu. Çıkan olaylar sırasında polis ekiplerine havai fişek ve taş atan guruplara, güvenlik güçleri de TOMA’larla su ve biber gazıyla karşılık verdi. Olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

ADANA KARIŞTI

Adana merkezdeki Dağlıoğlu Mahallesi’nde izinsiz Nevruz kutlamasına katılmak için toplananlara polis biber gazı ve TOMA ile su sıkarak müdahale ederek dağıtmaya çalıştı, eylemciler polisi taş attı.

Şanlıurfa Siverek’te de yasaklanmasına rağmen Nevruz’u kutlamak için slogan atıp yürüyen ve polisin uyarısına rağmen dağılmayan kalabalığa müdahale edildi, 15 kişi gözaltına alındı.

DİYARBAKIR’DA GENİŞ ÖNLEM

Diyarbakır’da yarın kutlanması planlanan Nevruz için hazırlıklar sürerken polis ekipleri kutlama alanı için teyakkuza geçti. 5 arama noktasının kurulduğu alanda, önceki gece sahne üzerinde bulunan terör örgütüne ait fotoğraflar polisler tarafından kaldırıldı. Zırhlı araçların konuşlandırıldığı alanda 4 bin 500 kişiyle güvenlik önlemi alınacak. 5 arama noktasının kurulduğu alanın çevresi ise bariyerler tarafından çevrildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X