İzmir Devlet Tiyatrosu ‘kadınlar’ için oynayacak

Töre cinayeti, kadına yönelik şiddetin anlatıldığı Kadın Sığınağı adlı oyun, 3 Şubat’ta İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi’nde kadınlar için sahnelenecek.

İzmir Devlet Tiyatrosu ‘kadınlar’ için oynayacak

İzmir Devlet Tiyatrosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Tuncer Cücenoğlu’nun yazdığı Tomris Çetinel’in yönettiği oyun, bir sığınma evindeki  kadınların öykülerini konu aliyor.

Dekor tasarımı Suar Şeylan’a, kostüm tasarımı Yıldız İpeklioğlu’na, ışık tasarımı Kemal Görgün’e ve müzikleri Tanju Kumbaracıoğlu’na ait Kadın Sığınağı’nın başlıca rollerini Selmin Barutçuoğlu, Hülya Böceklioğlu, Süreyya Kilimci İdiz, Gerçek Özkök Yağcı, Sabiha Sonkan, Dilek Çetiner Demir , Hülya Dilek Arda, Burcu Aksakal, Şule Demirezen, Gizem Cessur ve Nehir Akkoç  paylaşıyor.

Gerçek olaylar, töre cinayetleri, psikolojik ve fiziksel şiddet gören kadınların hayatlarının nasıl karartıldığını gözler önüne seren oyun 3 Şubat’ta İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi’nde prömiyer galasıyla 20:30’da seyirci ile buluşacak. 

Biletler, şubat ayında Konak Sahnesi gişesinden temin edilebilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X