İznik Yeşil Camii’ne Büyükşehir eli değdi

İznik’in sembol eserlerinden biri olan Yeşil Camii restore ediliyor. Proje kapsamında cami çevresi de yeniden düzenlenerek bölge ayrıcalıklı bir yaşam alanına dönüştürülecek.

İznik Yeşil Camii’ne Büyükşehir eli değdi

HAYRİ ŞEN

İznik’teki tarihi Yeşil Camii Büyükşeri Belediyesi tarafından restore edilecek. 

Çandarlı Kara Halil Hayreddin Paşa tarafından 1378 yılında inşaası başlatılan ve 1392 yılında tamamlanan Yeşil Camii, Osmanlı devrinde yapılan ilk camilerden biri olma özelliğini taşıyor.

3 milyon 500 bin liraya mal olacak olan Yeşil Camii Projesi ve Çevre Düzenlemesi Harç Atma Töreni öncesi  cami kapısındaki mermerlerin temizlenme çalışmaları hakkında görevlilerden bilgi alan Büyükşeri Belediye Başkanı Recep Altepe, daha sonra eline fırça alarak, mermerleri temizledi. Altepe ‘İşte şimdi buraya Büyükşehir eli değdi’ dedi.

ÖNCE BURSA SONRA İZNİK

İznik’te güzel bir restorasyon çalışması başlattıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,  ilçeyi bundan sonra her alanda geliştireceklerini söyledi. 

Başkan Altepe, ‘Bundan dolayı da gece gündüz çalışmaktayız. Büyükşehirle birlikte İznik’in nasıl ayağa kalktığını göreceğiz. İznik’in dünya miras listesine girmesi, evrensel değer olması yönünde bir engel yok. Pırıl pırıl bir müze kent yapacağız’ dedi.  

 

 İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da Büyükşehir sayesinde yapılan hizmetleri sıralayarak, seçim beyannamesindeki verdikleri tüm sözleri yerine getirdikleri ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X