Josue Bursaspor’da kalıcı olmak istiyor!

Bursaspor’un Porto’dan kiralık olarak getirdiği Josue Pesqueira, Bursaspor’a geliş hikayesini ve Türkiye’deki yaşamını anlattı.

Josue Bursaspor’da kalıcı olmak istiyor!

Josue, “Bursaspor’da kalmaya devam edersem gerçekten çok mutlu olacağım. Kalmayı çok istiyorum. Porto ile 2 sezon daha kontratım var ama dönmek istemiyorum” dedi.

Yeşil-beyazlı ekipte efsaneler arasına giren Pablo Martin Batalla’nın varisi olarak gösterilen Josue Pesqueira, TamSaha Dergisi’ne yaptığı açıklamalarla kendisini taraftarlara tanıtırken, Bursaspor’da yaşadığı uyum sürecini de anlattı. “Benim işim asist yapabilmek ve hatta oyunun sıkıştığı, kimsenin ofansif bir çözüm bulamadığı zamanlarda sorumluluk alıp orada anahtar görevi görmek” diyen tecrübeli oyuncu Josue, kapanan takımların savunmalarını açmanın çok hoşuna gittiğini söyledi. 

Josue, “Kendimi bir kelimeyle anlatmam gerekirse sakin olarak tanımlayabilirim. Çünkü genelde evimden dışarı çıkmayı pek sevmem. Sadece ailemle dışarıda yemek yemeğe karar verirsek o zaman çıkarız. Ailemle vakit geçirmeyi çok önemsiyorum. Takımla yaptığımız seyahatler ve kampların yoğunluğu nedeniyle ailemle geçirdiğim vakitler benim için çok daha önemli hale geliyor” dedi.

BURSASPOR İÇİN ARANILAN KAN

Yeşil-beyazlı ekibe transferinin bir gün içerisinde gerçekleştiğini ifade eden Portekizli oyuncu, “Başlangıçta Lazio ve Napoli gibi İtalyan kulüplerinden teklifler vardı. Ama ben daha çekişmeli bir ligde oynamak istedim. Porto kulübünde çalışan ve benim için çok önemli bir insan olan Gökhan Bozkurt, şu anda teknik direktörüm olan Şenol Güneş’i de çok iyi tanıyan biri. Şenol Hocayla görüşmesi sırasında, ‘Aradığınız kan bu’ demiş. Hocamız da videolarımı izlemiş. Aynı gün içerisinde beni istediğini belirttikten sonra transferimin gerçekleşmesi için gerekli işlemler yapılmaya başlandı. Arada Eskişehirspor’dan da bir teklif gelmişti. Fakat diğer Portekizli arkadaşlarımla konuştuğumda Bursa’nın benim için daha iyi bir seçenek olacağını söylediler. Ben de tercihimi Bursaspor’dan yana kullandım” ifadelerini kullandı.

“ESKİŞEHİRSPOR’DAN DA TEKLİF GELDİ”

“Öncelikle Portekiz’den dışarı çıkmam gerektiğini hissettim” diyen yıldız oyuncu, “Başka bir ülkede oynamak ve böyle bir deneyim kazanmak istedim. Onun dışında Porto’daki profesyonellerle bazı fikir ayrılıkları yaşadık. Bana birkaç seçenek sundular fakat onların düşünceleriyle benimkiler çok örtüşmüyordu. Onların istediklerini yapmak istemedim. Eskişehirspor’dan da tam o dönem teklif gelmişti. Türkiye’yi çok fazla tanımıyordum. Arkadaşım Quaresma orada oynadığı için sadece Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı biliyordum. Bursaspor’a transferim gündeme gelince Ricardo ile konuştum ve Türkiye ile ilgili bilgiler aldım. O da ‘Kesinlikle gitmelisin, senin için çok güzel bir deneyim olacaktır’ dedi. Eşim de Türkiye’ye gelmeye sıcak bakınca kararımı kesinleştirdim” şeklinde konuştu.

“HIZLA ALIŞTIM VE KENDİMİ RAHAT HİSSEDİYORUM”

“Bu tarz transferler gerçekleştikten sonra adaptasyon sağlamanız gereken ilk kişiler kulüpteki çalışanlardır” diyen başarılı oyuncu, “Ben de bu ilişkileri hızlı kurduğumu düşünüyorum. Takıma ve kulübe adaptasyonumun iyi olduğunu söyleyebilirim. Buraya hızla alıştım ve kendimi onların arasında rahat hissedebiliyorum. Burası Portekiz’den çok da farklı değil. Sadece yemek konusunda belli farklılıklar var beni zorlayan. Ama bu da beklediğim bir şeydi. Bazı şeylerin farklı olması gerekiyor zaten. Futbol ve lige adaptasyon anlamında da Portekiz biraz daha taktiksel bir lig. Oyuncular oyunu düşünerek oynuyor. Burada daha fazla tutkunun ve ruhun ön plana çıktığını görüyoruz. Herkes tutkusunu oyunun her saniyesinde göstermeye çalışıyor. Bu da devamlı ileri geri giden ve çok hızlı değişen dinamiklere sahip bir oyun çıkartıyor ortaya. Şampiyon oluruz diyemiyorum ama kadro kalitesine, oyun zekamıza baktığınız zaman bu takımın üst sıralarda olması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“KONTRATIM VAR AMA GİTMEK İSTEMİYORUM”

Önünde uzunca bir süre olduğunu, Bursaspor’un kadrosunda kalma durumunun nasıl şekilleneceğini bilmediğini söyleyen Portekizli oyuncu, “Burada geçirdiğim günler ve edindiğim tecrübeye dayanarak şunu söyleyebilirim ki, kiralık sözleşmemin sonunda da Bursaspor’da kalmaya devam edersem gerçekten çok mutlu olacağım. Kalmayı çok istiyorum. Porto ile 2 sezon daha kontratım var ama dönmek istemiyorum açıkçası. Eğer bu sürecin sonucunda burada kalmamla ilgili bir karar verilir ve bu karar bana da uyacak bir şekilde olursa gerçekten büyük mutluluk duyacağım. Çünkü burada her şey şu ana kadar çok güzel görünüyor” ifadelerini kullandı.

“BURADAKİ İMKANLAR PORTEKİZ’DE ÇOK AZ KULÜPTE VAR”

Bursaspor’un tarihini, başarılarının her yerden takip edilebileceğini söyleyen Josue, “Bursaspor’un kulüp olarak da belli bir seviyede olduğunu biliyordum ama böyle bir tesis, böyle bir kulüp beklemiyordum. Gerçekten çok oturmuş bir tesis ve iki tane her an hazır sahamız var. Kulüpte bir oyuncunun isteyebileceği her şey mevcut. Odalar gerçekten çok güzel. Portekiz’de sadece Porto, Benfica ve Sporting Lizbon’un böyle imkanları var. Braga’da eh, buna benzer belki. Ama kesinlikle bu kadar değil. Dolayısıyla çalışma ortamı çok uygun. Evet, iyi bir kulüp bekliyordum ama gördüklerim beni şaşırttı. Çok daha fazlası olduğunu gördüm” dedi.

“TARAFTAR BİZİ YALNIZ BIRAKMASIN”

Her şeyden önemlisinin takımın iyi gitmesi olduğunu söyleyen Josue, “Takım iyi gittiği zaman taraftarlarımız da desteklerini daha artıracaktır. Henüz geldiğimden beri kendi evimizde dolu tribünlere oynayamadım. Bu büyük bir eksiklik. Eğer mümkünse bizi yalnız bırakmasınlar. Onun dışında ben elimden gelenin en iyisini yapacağımın sözünü veriyorum. Bazen sonuçlar gelmez, bazen takım iyi olmaz ya da sonucu bulamazsınız. Ama niyetimizden hiçbir zaman şüpheleri olmasın. Ben ve takım arkadaşlarım her zaman en iyisini deneyeceğiz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X