Kadir Şeker tahliye oldu

Konya’da kadına yönelik şiddeti engellemeye çalışırken bir kişiyi öldüren Kadir Şeker hakkında tahliye kararı verildi.

Kadir Şeker tahliye oldu

Olay, 5 Şubat 2020’de Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı’nda meydana geldi. Kadir Şeker, sevgilisi Ayşe Dırla’yı döven Özgür Duran’ı engellemeye çalıştı. Bu sırada çıkan arbedede Şeker, Duran’ı kalbinden bıçaklayarak öldürdü.

Gözaltına alınan Şeker, ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten öldürme’ suçlamasıyla yargılanan Kadir Şeker’e, ömür boyu hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, suçun ‘haksız tahrik’ altında işlendiğine kanaate getirerek cezayı önce 15 yıla ardından Kadir Şeker’in duruşmadaki iyi halini gözeterek 12,5 yıla indirdi. Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, Şeker’e verilen cezayı yüksek bularak kararı bozdu. Kararda ‘haksız tahrik’ indiriminin, haksızlık içeriğinin ulaştığı boyut dikkate alınıp, asgari düzeye yakın ceza olması gerektiği vurgulandı.

İTİRAZ KABUL EDİLDİ

Yargıtay’ın kararı sonrası tutuklu sanık Kadir Şeker, Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün yeniden yargılandı. Duruşmada savcı, son mütalaasında, daha önce verdikleri mütalaayı tekrar ettiklerini belirterek, sanğın suçu haksız tahrik altında işlediği için cezasının azami oranda indirilmesini ve Şeker’in cezaevinde bulunduğu süre de göz önüne alınarak tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti ise Kadir Şeker’in cezasını 10 yıl 10 aya indirerek tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bunun üzerine avukatları, dün bir üst mahkeme olan 4’üncü Ağır Ceza Mahmekesi’ni tutukluluk halinin devamına itirazda bulundu. 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi de itirazı kabul edip, Kadir Şeker’in tahliyesine karar verdi.

SAVCILIK: ADLİ KONTROLLE SERBEST

​Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Kadir Şeker’in avukatlarının itirazı üzerine 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin, yurt dışına çıkış yasağı getirilerek, adli kontrol kararıyla tutukluk halinin kaldırılmasına karar verildiğini açıkladı.

Son dakika... Kadir Şeker hakkında tahliye edildi İşte ilk görüntüler

AİLESİYLE KUCAKLAŞTI

2 yıl 5 ay 1 gün süreyle tutuklu bulunduğu gözönüne alınan Kadir Şeker, tutuklu bulunduğu Akşehir Cezaevi’nden yurt dışı yasağı ve adli kontrol kararıyla tahliye oldu. Cezası onanması için dosyası tekrar Yargıtay’a gönderilecek olan ve bu süreçte tutuksuz yargılaması devam eden Şeker, cezaevinden çıktıktan sonra ailesine sarıldı.

Son dakika... Kadir Şeker hakkında tahliye edildi İşte ilk görüntüler

ARKADAŞLARI YOLA ÇIKTI

Kadir Şeker’in arkadaşlarından İbrahim Kuru, ”Kadir’in tahliye haberini aldık. Diğer arkadaşlarımızla birlikte Konya’da Akşehir’e gitmek için yola çıktık. Kadir’i çok özledik. Heyecandan, sevinçten gözlerimiz doldu. Şu an arkadaşları olarak hepimiz tarif edilemeyecek duyguyu yaşıyoruz” dedi.

Son dakika... Kadir Şeker hakkında tahliye edildi İşte ilk görüntüler

4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararda, “Sanık Kadir Şeker’in 06/02/2020 tarihinden itibaren yaklaşık 2 yıl 5 ay 1 gün suresince tutuklu kaldığı, sanığa verilen sonuç ceza miktarı, verilen cezanın Yargıtay 1. Ceza Dairesinin bozma ilamı sonrası bozmaya uyularak verilmiş olması, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun, Açık Ceza İnfaz Kurumuna Ayrılma Yönetmeliğinin 6. Maddesi dikkate alındığında sanığın tutuklu kaldığı sure itibariye Açık Ceza İnfaz Kurumuna ayrılma süresini doldurduğu, Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlülerin Covid- 19 Salgın Hastalığı sebebiyle 31 Temmuz 2023 tarihine kadar izinli sayıldıkları, sanığın daha fazla tutuklu kalmasının hakkaniyete uygun olmayacağı tutuklama tedbirinin devamının artık gereksiz olduğu, CMK’nın 109/3-a maddesi kapsamında yurt dışına çıkmasının yasaklanması şeklinde adli kontrol kararı verilerek sanığın tahliyesine karar verilmesi gerektiği kanaatine varılmıştır” denildi.

ŞEKER’İN AVUKATI: ÇOK MUTLUYUZ

Kadir Şeker’in avukatlarından Emrah Daylan, tahliye kararı için mutlu olduklarını belirterek, ”Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin müvekkilimiz Kadir Şeker hakkında vermiş olduğu tutukluluğun devamına ilişkin karara, biz aynı gün, aynı hızla dilekçemizi yazarak vermiştik, Konya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne. Konya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi de bizim taleplerimizi haklı gördü ve müvekkilimiz Kadir Şeker hakkında tahliyeye ilişkin karar verdi. Çok mutluyuz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X