Kahtani’yi aklama operasyonu

Suudi Arabistan’da İhvan yanlısı muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nda vahşice öldürülmesini yöneten isim olarak bilinen Suud Kahtani’nin beraatini kutlayan bir videonun Suudi yetkililer tarafından paylaşıldı.

Kahtani’yi aklama operasyonu

Videonun paylaşılması Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın danışmanı olan Kahtani hakkında aklama süreci başlatıldığına dair işaretler var.

Kaşıkçı cinayetinin gerçekleştiği 2 Ekim 2018’den sonra görevden alınarak ortadan kaybolan Kahtani, Başsavcılığın beraatini duyurmasının ardından yeniden öne çıkarılmaya çalışılıyor. Buna göre ülkenin Eğlence İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı ve Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’a yakın Turki Al eş Şeyh de Kahtani’nin beraatini kutlamak amacıyla seslendirilen bir videoyu resmi Twitter hesabından ‘en güzel kaside’ başlığıyla paylaştı.

Kendini aklamaya çalışan Kahtani tarafından yazıldığı tahmin edilen sözlerin seslendirildiği videoda Suudi yargısı övülürken, Türk tarihine yönelik çeşitli eleştiriler de seslendiriliyor. Kahtani’nin beraatini kutlayan sözkonusu videonun yetkililer tarafından paylaşılması, yeniden göreve getirilebileceği şeklinde yorumlandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X